YKKÖNEN: KuPS Akatemia – PKKU 0-2 (0-1)

Sitkeästi taistellut KuPS Akatemia taipui kovatasoiselle vastustajalleen

Ykkösessä pelaava KuPS Akatemia ei onnistunut jatkamaan voitokasta menoaan lauantaisella sarjakierroksella. Vastustajaksi saapunut Pallokerho Keski-Uusimaa oli vahvempi yhdeksännen sarjakierroksen ottelussa vieden pisteet mukaansa 0-2-voitolla. Sonja Hillberg ja Liina Tervo viimeistelivät Väre Areenalla kaksi hienoa osumaa ja sarjakärkeen noussut PKKU jatkaa Ykkösessä edelleen ilman tappioita.

Akatemiajoukkue pelasi jälleen hyvää jalkapalloa taistellen sitkeästi viimeiseen pillinvihellykseen saakka. Kovatasoinen vastustaja oli tällä kertaa vahvempi ansaiten voittonsa. ”Ensimmäisellä puoliajalla meidän pallollinen pelaamisemme oli vajaata. Harhasyöttöjä tuli ja meidän piti pelata enemmän syvyyteen. Me emme olleet tarpeeksi aktiivisia, se parani vähän mutta jäi vajaaksi. Toisella puoliajalla me otettiin iso loikka: me kokeilimme pelaajia uusilla pelipaikoilla ja uusi ryhmitys toimi hyvin. Kokeilu onnistui ja se osoittaa, että meillä on leveyttä pelata monipuolisesti”, valmentaja Risto Taanio arvioi ottelun pelitapahtumia.

Kotijoukkueen taisteluilme säilyi hyvänä loppuun saakka. ”Kaikki pelasivat omilla äärirajoillaan. Meillä oli hyviä paikkoja ja aktiivisuus nousi korkealle tasolle. Missään vaiheessa me emme luovuttaneet emmekä antautuneet ja lopun taisteluilmeeseen on syytä olla tyytyväinen. Sitä meidän on hyvä kehittää edelleen eteenpäin”, Taanio totesi.

KuPS Akatemia: Kiia Tefke, Milka Kuosmanen (77 min Sini Riekkinen), Maarit Toppinen, Janni Mönkkönen, Emma Suominen (46 min Annika Pasi), Niitty Hahl, Iida Laakkonen, Katariina Niskanen, Nanna Savolainen (63 min Eevi Tarvainen), Heidi Leppämäki, Aada Lesch (63 min Eeva Kettunen)