YKKÖNEN: KuPS Akatemia – FC Sport-j 3-0 (3-0)

Anna-Stina Simonen (2) ja Saga Kaikkonen maalinteossa keltamustan hienossa kotivoitossa

Ykkösessä pelaava KuPS Akatemia jatkaa omaa sarjakauttaan voitokkaalla otteella. Sunnuntaina oli FC Sportin vuoro taipua vahvasti hyökänneiden kuopiolaisten käsittelyssä maalein 3-0. Hyökkääjät Anna-Stina Simonen (2) ja Saga Kaikkonen viimeistelivät kolme komeaa täysosumaa ja Väre Areenalla pelattu kymmenennen sarjakierroksen ottelu päättyi ansaittuun kotivoittoon.

Ottelun kaikki maalit tehtiin ensimmäisen puoliajan aikana. Simonen vetäisi ensin kauniin kaukovedon Sportin maalin takaylänurkkaan: 1-0 (24 min) ja viimeisteli lähietäisyydeltä 2-0 (32 min). Pian tämän jälkeen Kaikkonen karkasi omalta laidaltaan läpiajoon ja tykitti näyttävästi 3-0 (35 min). Paikkoja oli useampaankin lisäosumaan, nämä maalit riittivät kolmeen pisteeseen. KuPS oli sunnuntaisessa kotipelissään selvästi parempi ja joukkueen hyvä pelivire jatkuu edelleen vahvana.

”Kyllä oli todella ehjä esitys. Ansaittu voitto, tämä oli kauden parasta peliämme”, valmentaja Ali Al-Musawi iloitsi voitto-ottelun jälkeen. Kuopiolaisten terävät pystysyötöt avasivat useita mainioita maalitilanteita ja tuottivat kolme hienoa osumaa. ”Pelinavaaminen ja pystyliikkeet selustaan me haluttiin pitää nyt pelaamisessa mukana. Pelisuunnitelma onnistui hyvin ja siitä pelaajille iso kiitos. Pelaajat tekivät hommia hyvin ja sitoutuneesti ja siitä iso hatunnosto pelaajille”, valmentaja kiitteli joukkuettaan.

Akatemia piti peliotteen hallussaan ottelun loppuun saakka. Sport jatkaa omaa sarjakauttaan edelleen ilman yhtäkään voittoa. ”Toinen puoliaika oli hyvin kontrollissamme ja nolla pidettiin loppuun asti. Tulos on ansaittu ja silloin kun itse tehdään kolme ja pidetään nolla, ei paremmuudesta jäänyt epäselvyyttä. Hieno joukkueonnistuminen ja hyvä vire meillä jatkuu edelleen. Me teimme tänäänkin pari pientä kokeilua ja ne onnistuivat hyvin”, Al-Musawi kehui kotijoukkueen voitontahtoista ilmettä.

Otteluisäntä Junttanin palkinto, kotijoukkueen paras pelaaja: Anna-Stina Simonen
Otteluisäntä Junttanin palkinto, ottelun säihkyvin pelaaja: Anniina Tuononen