YKKÖNEN: KuPS Akatemia – FC Sport 1-2 (1-1)

KuPS Akatemia taipui tappioon kotiottelun viimeisellä peliminuutilla

Ykkösessä pelaava KuPS Akatemia joutui tyytymään kotitappioon lauantaina pelatulla sarjakierroksella. Alemman loppusarjan kotiottelu FC Sportia vastaan päättyi vaasalaisten voitonjuhliin 1-2-lopputuloksella. Jannica Lintunen viimeisteli keltamustan 1-0-johtomaalin ensimmäisellä puoliajalla (25 min) ja Sportin Tilda Råtts tasoitti taukonumeroiksi 1-1 (45 min). Ratkaisu tapahtui ottelun viimeisellä varsinaisella peliminuutilla, jolloin Sport sai hyökkäyspäässä vapaapotkun josta Anni Rintanen onnistui viimeistelemään loppunumeroiksi 1-2 (89 min).

Akatemiajoukkue lähti tavoittelemaan kotipelistään voittoa, muttei onnistunut omassa joukkuepelaamisessaan riittävän hyvin ja lauantai-ilta päättyi siten isoon pettymykseen. ”Todella iso pettymys tämä on. Meidän oma peli oli tänään heikkoa, eikä kukaan voi olla tyytyväinen. Vastustaja oli hyvä ja se halusi voittaa tänään. Mekin haimme voittoa, mutta emme onnistuneet hyvin oikeastaan missään. Parempia meidän pitäisi olla”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi harmitteli tappiollista lopputulosta.

”Vaparitilanne, josta ratkaisumaali tuli, oli huonosti puolustettu. Me puolustimme tänään muutenkin huonosti tilanteita, joista aiheutui vaaraa. 1-1-maali tuli vaarattomassa tilanteessa annetusta harhasyötöstä, josta Sportin hyökkääjä pääsi läpi ja teki 1-1. Sportin nopeat hyökkääjät pääsivät monta kertaa vastahyökkäyksiin aiheuttamaan vaaraa. Tuo 1-1-maali kuvasti meidän peliämme, pelaamisessa oli huolimattomuutta ja harhasyöttöjä tuli aivan liikaa ja silloin on vaikeaa pelata omaa peliä. Ei voi kukaan olla tyytyväinen tämän illan peliin”, valmentaja totesi.