YKKÖNEN: JyPK – KuPS Akatemia 2-0 (1-0)

Akatemiajoukkueen sarjakausi 2022 jatkuu alemmassa loppusarjassa

Ykkösen runkosarjakausi päättyi lauantaiseen sarjakierrokseen, jolla KuPS Akatemia vieraili Harjun stadionilla. Kotijoukkue Jyväskylän Pallokerho oli tänään vahvempi voittaen 18:nnen sarjakierroksen ottelun maalein 2-0. Pauliina Pirinen ja Kia Voutilainen toimivat kotijoukkueen maalintekijöinä. Pirinen viimeisteli ensimmäisellä puoliajalla 1-0 KuPS-maalivahdin puolittain jo torjumasta laukaisutilanteesta (12 min) ja Voutilainen viimeisteli toisella puoliajalla 2-0 taidokkaan yksilösuorituksen päätteeksi (53 min).

JyPK oli jo aiemmin varmistanut oman jatkopaikkansa syksyn ylemmässä loppusarjassa. Ilves/2 kaappasi itselleen neljännen eli viimeisen loppusarjapaikan ja viidenneksi jääneet kuopiolaiset jatkavat pelejään syksyllä alemmassa loppusarjassa. ”Alemmassa loppusarjassakin me saamme kovia pelejä ja kausi jatkuu vielä viiden ottelun verran. Pieni pettymys se on, sillä tavoitteemme oli ylemmässä loppusarjassa. Kahden pinnan päähän se jäi ja kun pelataan pitkää sarjaa, ovat parhaat joukkueet neljän joukossa”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi totesi.

Harjulla taisteltiin tasaväkinen kamppailuottelu, jossa JyPK oli odotetun vahva. ”Oli odotetun kova peli, jossa JyPK oli kotonaan vahvempi. Molemmat maalit tulivat vähän helpohkosti, ei oltu tilanteissa riittävän hereillä eikä pidetty pelaajia kiinni. Harmittavia maaleja molemmat. Peli oli itsessään aika tasaista ja meilläkin oli muutama paikka tehdä maali. Vastustaja rankaisi meitä virheistä ja he olivat tehokkaita”, Al-Musawi totesi.