YKKÖNEN: Ilves/2 – KuPS Akatemia 2-0 (2-0)

Tehoton Akatemiajoukkue ei onnistunut maalinteossa Tampereella

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian sarjakausi jatkui sunnuntaina tappiollisissa tunnelmissa. Tampereella pelattu 16:nnen sarjakierroksen ottelu päättyi kotijoukkue Ilves/2:n voittoon maalein 2-0. Hyökkääjä Patricia Bohui viimeisteli ensimmäisellä puoliajalla keltavihreille kaksi osumaa (6 min ja 14 min) ja nämä maalit toivat kotijoukkueelle kolme pistettä sunnuntai-iltapäivän ottelusta. Kuopiolaiset eivät tällä kertaa päässeet nauttimaan onnistumisen tunteesta.

Ilves/2 oli tänään parempi ansaiten voittonsa. Akatemiajoukkue ei nyt päässyt parhaimmalle tasolleen. ”Oli vähän vaikea ottelu. Ilves oli parempi ja ansaitsi voittonsa. Pelin alku oli meiltä ihan hyvä ja pari maalipaikkaa saatiin, ei tehty. Ilves purki meidän prässin ja hyökkäsi vauhdilla ja hyödynsi paikkansa nopeasti. Maalien jälkeen pelin kuva muuttui, Ilves sai tiettyä rentoutta peliin ja me otimme jo pientä riskiä ylhäällä puolustamisessa. Me teimme sen vähän huonosti, jonka johdosta me olimme vähän myöhässä paineistamisessa ja juoksimme pitkiä matkoja ilman palloa isoissa väleissä. Oma pallollinen peli menee sen jälkeen vaikeaksi”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi kuvaili pelin tapahtumia.

”2-0:n jälkeen meillä oli joitain puolittaisia paikkoja tehdä maali, emme hyödyntäneet niitä. Maalivahtimme Kia Tefke torjui hienosti pari-kolme läpiajoa. Lopputulos on pettymys, parempaan meidän olisi pitänyt pystyä tänään. Me olimme koko ajan askeleen jäljessä puolustamisessa ja Ilves pääsi sen ansiosta pois paineen alta. Lopputulos on ansaittu, Ilves oli parempi tänään, me olimme heikkoja ja tämä on epäonnistuminen meiltä kaikilta”, valmentaja sanoi.

Ykkösen runkosarjakautta on jäljellä kaksi ottelukierrosta. KuPS kohtaa seuraavassa kotiottelussaan Rauman Pallo-Iirot lauantaina 20.8. ja runkosarjakausi päättyy Jyväskylässä lauantaina 27.8. JyPK:n vieraana.