YKKÖNEN: FC Sport-j – KuPS Akatemia 0-0

KuPS Akatemia avasi oman pistetilinsä Ykkösessä

KuPS Akatemia teki lauantaina onnistuneen pelimatkan länsirannikolle. Uusi kuopiolaisjoukkue pelasi tänään historiansa ensimmäisen virallisen sarjaottelun yltäen vieraskentällä maalittomaan tasapeliin. Kotijoukkue Vaasan FC Sport-ja ja KuPS Akatemia taistelivat sarja-avauksessaan maaleitta täydet 90 peliminuuttia. Keltamustan mainio maalivahti Kiia Tefke torjui Vaasassa hienon nollapelin ja akatemian nimekäs puolustuslinja pelasi kauttaaltaan vahvasti.

Akatemia pelasi Vaasassa hyvää futista ja sarja-avaus on hyvä lähtökohta tälle pelikaudelle. ”Pelissämme oli tosi paljon hyvää. Tulos jäi harmittamaan, sillä me olimme selkeästi parempi ja hallitsevampi osapuoli. Viimeisellä kolmanneksella Sport puolusti hyvin omaa boksiaan, meillä viimeiset vedot jäivät piippuun. 90 minuuttia me olimme parempia ja meillä oli enemmän paikkoja, joten lopputulos on pieni pettymys”, päävalmentaja Ali Al-Musawi kuvaili ottelun pelitapahtumia.

”Meillä löytyy hyviä pelaajia jokaiselle pelipaikalle ja pelipaikoista on kova kilpailu. Me hyökkäsimme tänään monipuolisesti niin keskeltä kuin molemmilta laidoiltakin. Pelaamisessa oli paljon positiivista, harjoiteltuja asioita toteutettiin kentällä ja me olimme selkeästi hallitsevampi joukkue. Maalintekoon ja murtautumiseen meidän pitää saada parannusta aikaiseksi”, päävalmentaja totesi.

KuPS Akatemia: Kiia Tefke, Eeva Kettunen (72 min Aada Lesch), Maarit Toppinen, Janni Mönkkönen, Jannica Lintunen, Katariina Niskanen, Iida Laakkonen, Annika Pasi (86 min Sini Riekkinen), Anniina Tuononen, Emma Suominen (60 min Emilia Huupponen), Alli Kokko