YKKÖNEN: EBK – KuPS Akatemia 0-1 (0-0)

Roosa Ärväs laukoi Akatemiajoukkueen hienoon vierasvoittoon Espoossa

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian sarjakausi on loppusuorallaan. Akatemiajoukkue pelasi sunnuntaina tämän pelikauden viimeisen vierasottelunsa kukistaen EBK:n 0-1. Ottelu ratkesi viimeisellä kymmenminuuttisella Roosa Ärväksen onnistuttua viimeistelemään voitto-osuman 0-1 (81 min) ja kuopiolaiset pääsivät lähtemään kotimatkalle iloisissa voittotunnelmissa kolme sarjapistettä mukanaan. Valmentaja Ali Al-Musawi kiittelikin pelaajistoaan erinomaisen taistelun johdosta.

”Erittäin hyvä taistelu meiltä pienellä porukalla, kaikkemme me peliin laitoimme ja hyvä taisteluvoitto saavutettiin. Hieno onnistuminen ja hieno peli pelaajilta. Tuntui tosi hyvältä voittaa ja tämä on helpottava ja ansaittu voitto”, Al-Musawi iloitsi. ”Ensimmäinen puoliaika oli tasaista, sen loppupuoli ja toinen puoliaika olivat selvästi meidän. Me muutimme hieman omaa puolustusmuotoamme, eikä EBK saanut enää saumoja. Riistojen kautta me saimme hyviä tilanteita ja onneksi yksi maali saatiin tänään aikaiseksi”, valmentaja totesi.

Maalitilanne aukesi oikean reunan laitahyökkäyksestä, josta lähti laadukas keskityspallo kohti EBK-maalia. Hyökkääjä Jannica Lintunen otti keskityspallon haltuun ja pudotti sen alas takaviistoon Ärväkselle, jonka veto upposi espoolaisverkkoon. Hieno onnistuminen toi joukkueelle kolme sarjapistettä ja maalivahti Meeri Karjalainen sai tililleen hienon nollapelin. ”Me puolustimme hyvin ja Meeri piti hienosti nollan. Hieno ja helpottava voitto ja tästä meidän on hyvä jatkaa eteenpäin sarjakauden viimeiseen peliin”, valmentaja totesi. Akatemia kohtaa ensi lauantaina Vaasan IFK:n Väre Areenalla pelattavassa sarjakauden päätösottelussa.