Wilma Forsblom on maalitilaston jaetulla kärkipaikalla

KuPS-hyökkääjä on viimeistellyt tällä kaudella seitsemän maalia 10 liigaottelussa

Kuopion Palloseuran uusi hyökkääjävahvistus Wilma Forsblom on aloittanut tämän pelikauden tehokkaalla otteella. Forsblom on viimeistellyt tällä kaudella seitsemän liigamaalia pelaamissaan kymmenessä liigaottelussa, jonka johdosta Wilma on noussut Subway Kansallisen Liigan maalintekijätilaston jaetulle kärkipaikalle yhdessä Jacqueline Handin kanssa.

Åland Unitedin maalitykki Hand on tehnyt samoin seitsemän liigamaalia pelaamissaan yhdeksässä liigaottelussa, joten tehokaksikko pitää näin hallussaan maalintekijätilaston kahta kärkisijaa. Forsblom teki viimeisimmän liigamaalinsa lauantaina Oulussa. Hän pelaa nyt ensimmäistä sarjakauttaan kuopiolaisjoukkueessa ja pelattuja liigapelejä on nyt koossa kaikkiaan 72 ja liigamaaleja yhteensä 37. KuPS-hyökkääjä Aino Kröger tehtaili Oulussa komean hattutempun nousten maalitilastossa viidenneksi.

Maalintekijätilaston kärki:

1. Jacqueline Hand Åland U 7
2. Wilma Forsblom KuPS 7
3. Dana Leskinen Åland U 6
4. Gentjana Rochi KuPS 6
5. Aino Kröger KuPS 6
6. Lotta Lindström HJK 6
7. Anni Hartikainen KuPS 5
8. Aada Törrönen Åland U 5

Sarjajohdossa olevalla Kuopion Palloseuralla on vahva edustus myös kaikissa muissa tämän sarjakauden tilastoissa. KuPS-hyökkääjä Lavdije Begolli johtaa tämän kauden syöttötilastoa kahdeksalla maalisyötöllään. Anni Hartikainen on antanut kanssapelaajilleen viisi hienoa maalisyöttöä, joten hän on syöttötilastossa kakkosena. Kuopiolaisten taitavat keskikenttäpelaajat Oona Siren ja brasilialainen Ana Paula Silva Santos ovat antaneet kumpikin neljä arvokasta maalisyöttöä.

Syöttötilaston kärki:

1. Lavdije Begolli KuPS 8
2. Anni Hartikainen KuPS 5
3. Dana Leskinen Åland U 4
4. Ana Paula Silva Santos KuPS 4
5. Oona Siren KuPS 4
6. Wilma Forsblom KuPS 3
7. Noora Juusela FC Honka 3
8. Gentjana Rochi KuPS 3
9. Maja Göthberg KuPS 3

Begolli johtaa koko liigan tehotilastoa (maalit + syötöt) yhteensä 12 tehopisteellään. Hän ehti tehdä neljä liigamaalia ennen loukkaantumistaan, jonka johdosta edessä on nyt pitkä poissaolo pelikentiltä. Forsblom on kerännyt tähän mennessä yhteensä kymmenen tehopistettä, Hartikainen samoin kymmenen ja erittäin vahvasti pelaava brassivahvistus Silva Santos on myös noussut tehotilastossa kärjen tuntumaan kahdeksalla tehopisteellään.

Tehotilaston kärki:

1. Lavdije Begolli KuPS 12 (4+8)
2. Wilma Forsblom KuPS 10 (7+3)
3. Dana Leskinen Åland U 10 (7+3)
4. Anni Hartikainen KuPS 10 (5+5)
5. Jacqueline Hand Åland U 9 (7+2)
6. Gentjana Rochi KuPS 9 (6+3)
7. Ana Paula Silva Santos KuPS 8 (4+4)

Hartikainen on esittänyt erinomaisia peliotteita tällä sarjakaudella ja hän on tämän johdosta noussut Subway-tähtitilaston ykköspaikalle. Nopealiikkeinen laitapelaaja on hankkinut jo 13 tähteä pelaamissaan yhdeksässä liigapelissä. Anni hankki edelliset kaksi Subway-tähteään lauantaina Oulusta.

Subway-tähtitilaston kärki:

1. Anni Hartikainen KuPS 13
2. Milja Kiviranta HJK 12
3. Emma Santamäki TPS 11
4. Jacqueline Hand Åland U 10

Subway Kansallinen Liiga on parhaillaan lyhyellä sarjatauolla. Runkosarjaa on nyt pelattu täyteen 10 sarjakierrosta ja 8 sarjakierrosta on vielä jäljellä, joten runkosarjan puoliväli on jo ylitetty. Seuraava liigakierros pelataan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 1-.2.7. ja seuraava Suomen Cupin ottelukierros (5. kierros) on ohjelmassa 8.-9. heinäkuuta. Viides cup-kierros pelataan 16 joukkueen voimin ja otteluparien arvontapäivä on tiistaina 27.6.

Heinäkuun otteluohjelmassa on lisäksi kaksi A-maaottelua: Helmarit pelaa perjantaina 14.7. vierasottelun Islannissa ja kohtaa Tampereella pelattavassa kotipelissä Skotlannin tiistaina 18.7.