Viisi KuPS-pelaajaa maajoukkuetehtävissä

Kuopion Palloseuran runkopelaajilla on tiivis peliviikko eri maajoukkueiden riveissä

Suomen mestarijoukkueen Kuopion Palloseuran keskeiset runkopelaajat pääsevät pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä seuraavan kalenteriviikon aikana. Viisi KuPS-pelaajaa on saanut kutsun helmikuun maajoukkuetehtäviin, joita pelataan ympäri Eurooppaa.

Emmi Siren pelaa Cyprus Cupissa Kyproksella

Kuopion Palloseuran taitava keskikenttäpelaaja Emmi Siren (kuvassa) valittiin Suomen A-maajoukkueeseen, joka on matkustanut kovatasoiseen kansainväliseen turnaukseen Kyprokselle. ”Helmarit” kohtaa Cyprus Cupissa tämän viikon torstaina Kroatian, sunnuntaina Unkarin ja ensi viikon keskiviikkona Romanian. Kuopion Palloseurassa viime kaudella loistaneet Emma Peuhkurinen ja Nanne Ruuskanen valittiin myös mukaan Kyproksen-turnaukseen.

Torstainen Kroatia – Suomi-ottelu alkaa kello 17.00 ja pelipaikkana on Larnacassa sijaitseva GSZ Stadion. Kroatia-peliä pääsee seuraamaan livenä YLE Areenan kautta.

Gentjana Rochi pelaa turnauksessa Turkissa

Kuopion Palloseuran tähtihyökkääjä Gentjana Rochi on matkustanut kovatasoiseen maajoukkueturnaukseen Turkkiin, joka alkaa ensi viikonloppuna. Rochi pelaa oman kotimaansa Pohjois-Makedonian A-maajoukkueessa, joka osallistuu Turkish National Women’s Cup Alanya 2023-turnaukseen. Pohjois-Makedonia aloittaa turnauspelinsä lauantaina Bulgariaa vastaan.

Kolme KuPS-pelaajaa U23-maajoukkueessa Eerikkilässä

Laitapelaaja Anni Hartikainen, keskikenttätaituri Oona Siren ja hyökkääjä Wilma Forsblom on valittu U23-maajoukkueeseen, joka kohtaa Tanskan kahdesti. Maaottelut pelataan Eerikkilässä tämän viikon lauantaina 18.2. ja ensi viikon tiistaina 21.2. Puolustaja Liina Nora ja maalivahti Fanny Söderström saivat myös kutsut U23-maajoukkueeseen, he ovat nyt joutuneet jäämään sivuun molemmista Tanska-peleistä.

Lauantainen maaottelu alkaa Eerikkilässä kello 14.00 ja pelistä on tulossa suora LIVE-lähetys Suomen Palloliiton YouTube-kanavalla.

Kaikkiaan kymmenen KuPS-pelaajaa eri maajoukkueryhmissä

Tämän lisäksi KuPS-hyökkääjät Saga Kaikkonen ja Nanna Savolainen kuuluvat U18-maajoukkueen pelaajistoon. Kaksikko esitti erinomaisia otteita tammikuussa pelatuissa ikäluokan Portugali-maaotteluissa, U18-joukkueen seuraavat maaottelutapahtumat eivät ole tällä hetkellä vielä tiedossa. Kuopion Palloseuraan täksi kaudeksi liittynyt keskikenttäpelaaja Savannah Lee Taylor lukeutuu puolestaan Armenian A-maajoukkueen pelaajavahvuuteen.