Veikkausliigan otteluraportti: Turku tarjosi tällä kertaa vain yhden pisteen

Kuopion Palloseura ja FC Inter kohtasivat toisensa Veritas Stadionilla Veikkausliigan kolmannen ottelukierroksen kohtaamisessa. Loppujen lopuksi molemmat joukkueet joutuivat tyytymään yhteen pisteeseen, kun tulostaululle jäi lukemat 1-1 (1-0).

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat todella sekavat molemmilta joukkueilta. Kentällä nähtiin melkeinpä enemmän epäonnistuneita syöttöjä kuin onnistuneita, mutta ajan myötä molemmat joukkueet alkoivat herätä otteluun. Isossa kuvassa ensimmäinen nelivitonen oli kuitenkin kotijoukkueelta vahvempi kuin KuPSilta.

FC Interin avausmaalista vastasi Kouame Botue, kun ottelua oli pelattu 40. peliminuuttia. Tilanne syntyi, kun kotijoukkue Inter sai kulmapotkun ja sen jälkitilanteesta pallo tuli Botuelle aivan maalin edustalle, josta Burkina Fasolainen hyökkääjä pisti pallon maaliin upealla takavasarallaan.

Kuopion Palloseuralla oli mahdollisuus kuitata tilanne tasoihin vain muutama minuutti myöhemmin, kun kuopiolaisille vihellettiin rangaistuspotku. Tällä kertaa kuitenkin Axel Widjeskog ei onnistunut pilkulta, vaan 17-vuotias Vuorjoki torjui oikeaan alakulmaan menneen vedon. Näin ollen tauolle lähdettiin lukemissa 1-0.

Toiselle jaksolle kentälle astui sisuuntunut KuPS, joka otti pelinhallinnan täysin itselleen. Ilmassa pystyi suorastaan haistamaan tasoitusmaalin, vaikkakin sitä lopulta saatiin odottaa 79. peliminuutille asti. Vaihdosta kentälle tulleelle Arttu Heinoselle syötettiin upeasti takaviistoon Widjeskogin toimesta ja KuPS-kasvatti tykitti pallon varmasti maalin yläosaan.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja näin ollen molemmat joukkueet joutuivat tyytymään yhteen pisteeseen. Kuopiolaisten Veikkausliigakausi jatkuu ensi viikonloppuna Lahdessa, kun vieraskiertueen kolmanneksi vastustajaksi nousee FC Lahti.

”Paremmalla viimeistelyllä olisimme ottaneet kolme pistettä.”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaaralle jäi jossiteltavaa pelin jälkeen, eikä joukkueen suoritus ensimmäisellä jaksolla kerännyt kehuja.

”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä vaisu ja maalipaikat jäivät vähiin. Emme täyttäneet kenttää hyökkäysvaiheessa oikein ja seisoimme viimeisessä linjassa. Linjan taakse oli liikkeitä, mutta ei linjan etupuolella”, tiivisti Honkavaara ensimmäisen jakson.

Kuopiolaiset paransivat peliä paljon tauon jälkeen ja KuPS pystyi luomaan maalipaikkoja.

”Toisella puoliajalla aloimme käyttää linjan etupuolta paremmin ja olimme todella hyviä. Loimme maalipaikkoja paljon ja paremmalla viimeistelyllä olisimme ottaneet kolme pistettä”, kertoo Honsu.