Veikkausliigan otteluraportti: KuPS:lle karvas tasapeli Hakaa vastaan

Kuopion Palloseura koki kirvelevän takaiskun, kun se pelasi kotikentällään Väre Areenalla maalittoman tasapelin FC Hakan kanssa. Tasapelin myötä KuPS:n mestaruus ei ole enää joukkueen omissa käsissä.

KuPS oli tehnyt uuden muutoksen avauskokoonpanoonsa sitten sunnuntain voitokkaan FC Honka-ottelun.Taneli Hämäläinen otti avausyksitoistikossa Saku Savolaisen paikan oikeana laitapuolustajana. 

Ottelusta povattiin tasaista vääntöä – olihan molemmilla joukkueilla todella suuret panokset pöydällä.

KuPS otti heti ottelun ensihetkistä lähtien vahvan pallokontrollin ja pakotti vieraansa matalaan puolustusblokkiin. Keltapaidat pitivät yllä vahvaa pallotempoa, mutta murtautuminen varsinkin kentän keskikaistalta oli vaikeaa. 

Haka yritti hakea omia paikkojaan vastahyökkäyksien kautta. Paria puolittaista vastahyökkäysaihiota lukuun ottamatta valkeakoskilaisten hyökkäykset jäivät vähiin.

KuPS oli ensimmäisellä 45-minuuttisella parikin kertaa kiusallisen lähellä maalintekoa. Jälleen keskushyökkääjänä aloittanut Gabriel Bispo pääsi päineen yrittämään kahteenkin kertaan lähietäisyydeltä, mutta viimeistelyt karkasivat niukasti maalin ohi.

Toiselle puoliajalle tultaessa Haka aktivoi omaa pelaamistaan ja KuPS:n pelinavaaminen muuttui haastavammaksi. Ottelun toisella jaksolla vieraat olivat jopa ajoittain vahvasti niskan päällä, mutta KuPS:n uhrautuva puolustuspelaaminen esti vieraiden maalintekoyritykset.

KuPS haki toisella puoliajalla kentälle hyökkäysvoimaa tuomalla Tim VäyrysenFilip Valencicin ja Clinton Antwin. Kolmikosta varsinkin Antwi toi nopeutta ja taisteluilmettä kentälle, mutta kokonaisuudessaan KuPS:n toisesta puoliajasta jäi vaisuhko maku. Ottelun loppuhetkille KuPS sai jälleen painetta vieraidensa alueelle ja pari puolittaista paikkaakin, mutta viimeiset ratkaisut eivät tänään olleet tarpeeksi teräviä ja näin pisteet jaettiin maalittoman tasapelin myötä.

”Lopputulos ei tyydytä meitä”

Ottelun päätösvihellyksen jälkeen kentällä oli joukkueellinen pettyneitä keltapaitoja. Tasapelin myötä KuPS:n mestaruushaaveet eivät ole enää joukkueen omissa käsissä, vaan kuopiolaisten toivo elää Hakan pistejahdissa HJK:a vastaan. Mikäli Haka onnistuisi nipistämään HJK:lta tasapelinkin, KuPS nousisi mestariksi voittamalla jäljellä olevat ottelunsa FC Interiä ja HJK:a vastaan.

KuPS:n keskikentällä kapteeninnauha hihassaan täyden 90-minuuttisen uurastanut Anton Popovitch ei peitellyt ottelun jälkeen joukkueensa tunnetilaa.

”Tuolla on koppi täynnä todella pettyneitä jätkiä. Mutta emme me luovuta. Uskomme edelleen täysillä siihen, että mestaruus on otettavissa”, Popovitch summasi.

Päävalmentaja Simo Valakari harmitteli joukkueensa hyökkäyskolmanneksen pelaamista.

”On todella vaikeaa pelata ja murtautua maalipaikoille, kun vastassa on matala puolustusblokki. Haka puolusti syvältä ja meidän laatumme viimeisellä kolmanneksella ei ollut riittävällä tasolla. Saimme muutamia puolittaisia paikkoja, mutta sitten ratkaisuhetkillä potkimme ohi pallosta. Pettymys tämä tietenkin on, kun emme onnistuneet tekemään maalia”, Valakari kertoo.

KuPS:n vahva puolustuspelaaminen antoi joukkueelle jälleen avaimet voittoon asti. Toiselle puoliajalla KuPS haki lisävoimaa hyökkäykseen puolustuksen kustannuksella, mikä avasi Hakalle vastahyökkäyspaikkoja.

”Ensimmäinen puoliaika pelattiin hyvin pallollisesti ja saimme pidettyä Hakan pois heidän vaarallisista tilanteenvaihdoista. Toisella puoliajalla laitoimme kaiken peliin vähän puolustuksen kustannuksellakin ja kollektiivinen pelaamisemme ehkä kärsi siitä hieman. Halusimme todella voittaa tämän ottelun. Tasapeli on varmasti kokonaisuutena aika oikeutettu lopputulos, mutta tyydyttääkö se kumpaakaan osapuolta – ei ainakaan meitä”, KuPS-luotsi arvioi.

KuPS:n kauden viimeinen kotiottelu on edessä sunnuntaina 9. lokakuuta, kun keltapaidat isännöivät Väre Areenallaan Turun FC Interiä. Päävalmentaja Valakarin mukaan joukkue keskittyy täysillä tulevaan Inter-kamppailuun.

”Nyt laitamme kaiken keskittymisemme sunnuntain Inter-otteluun. Ainoa asia mitä voimme nyt tehdä, on voittaa Inter sunnuntaina. Haluamme joka tapauksessa voittaa jokaisen jäljellä olevan ottelumme ja viimeisen päätösvihellyksen jälkeen näemme, mihin se riitti”, Valakari päättää.

KuPS:n kokoonpano FC Haka-ottelussa:

Johannes Kreidl, Taneli Hämäläinen, Paulo Ricardo, Diogo Tomas, Daniel Carrillo, Sebastian Dahlström (71’ Clinton Antwi), Anton Popovitch, Jaakko Oksanen, Joona Veteli (62’ Filip Valencic), Gabriel Bispo (62’ Tim Väyrynen), Janis Ikaunieks