Veikkausliigan otteluraportti: KuPSin voittokulku jatkuu – VPS kaatui 0–2

KUVA: Samppa Toivonen / APOLLO PHOTO

Kuopion Palloseuran vahva kausi sai jatkoa Lemonsoft Stadionilla, kun keltapaidat kaatoivat Vaasan Palloseuran maalein 0–2 (0–1). KuPSin maaleista vastasivat Urho Nissilä ja Seth Saarinen.

Katso ottelukooste:

Kuopion Palloseura lähti otteluun ”vanhalla tutulla” kokoonpanolla, kun aloittavaan yhteentoista palasivat pelikiellosta Gabriel Bispo ja Collins Sichenje. Vierasjoukkue KuPS saapui Lemonsoft Stadionin viheriölle pirteästi ja ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli keltamustien hallintaa.

Hitaan alun jälkeen kotijoukkue Vaasan Palloseura pääsi otteluun paremmin mukaan. Vepsun miehistön korkea prässi alkoi tuottamaan tulosta ja loi vaasalaisille nopeita vastahyökkäyksiä sekä erikoistilanteita. Keltamustien lasienkin läpi katsottuna oli selvää, että VPS tulisi olemaan ottelussa vaarallisempi vastustaja kuin sarjataulukko antaa ymmärtää.

Kotijoukkueen heräämisestä ja hyvästä pelivaihteesta huolimatta KuPS pystyi rakentamaan maalintekopaikkoja ja 25. peliminuutilla heilahti. Saku Savolainen keskitti matalan pallon oikealta laidalta, joka kimposi VPS maalivahti Jonathan Viscosin kädestä suoraan Urho Nissilän jalkaan, josta Mölymäen Modric tuikkasi pallon varmasti tyhjään maaliin.

Ensimmäisen nelivitosen loppupuolella VPS:llä oli mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun VPS hyökkääjä Peter Michael pääsi puolittaiseen läpiajoon. Loistavaa kautta pelaava itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidl näytti jälleen taitonsa ja torjui lähietäisyydeltä tulleen vedon jalallaan.

Toisen jakson alun KuPS oli todella vahva ja heti ensimmäisillä minuuteilla nähtiin kuopiolaisten toinen maali. Seth Saarinen pääsi syöttökuvion jälkeen koittamaan kaksi kertaa maalintekoa kuudentoista sisällä ja toisella kerralla paljasjalkainen helsinkiläinen upotti pallon maaliin. Tulostaululle kirjattiin lukemat 0–2 kun pelikellossa oli 47 minuuttia.

Kuopiolaisten toinen maali ”tappoi” ottelun ja KuPS tyytyi jäädyttämään peliä. Enempää maaleja ottelussa ei nähty ja KuPS purjehti kotiyleisön pettymykseksi voittoon. Kolmen pisteen myötä keltamustat pysyvät Veikkausliigan sarjataulukon kärkipaikalla.

”Ei saatu mitään ilmaiseksi”

Ottelun toisen maalin tehnyttä Seth Saarista haastateltiin loppuvihellyksen jälkeen Ruudun toimesta.

”Ei saatu mitään ilmaiseksi, koko peli piti tehdä työtä. Ei ollut kauden paras peli minulta, mutta hienoa ja tärkeätä oli saada se maali siihen tehtyä” kommentoi Seth Saarinen Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara huokui ottelun jälkeen tyytyväisyyttä.

”Emme pelanneet tänään ihan parasta peliämme mutta tämä oli joukkueelta erittäin kova suoritus kovan otteluruuhkan päätteeksi” kertoi Honkavaara ottelun jälkeen.

Ensimmäisen jakson VPS pääsi yllättämään kuopiolaisjoukkueen, mutta toinen jakso oli päävalmentajan mukaan täysin KuPSin hallussa.

”VPS:n suoraviivaisuus yllätti ottelun alussa mutta saimme jakson edetessä otteen pallollisen pelimme myötä. Ensimmäinen maalimme oli upea suoritus koko joukkueelta. Toinen jakso oli kahden väsyneen joukkueen taistelua ja peli jonkin verran aaltoili päästä päähän, mutta kontrolli oli kuitenkin meillä” kuvaili Honkavaara ottelun kaksijakoisuutta.

Täyden Veikkausliigakierroksen jälkeen sarjassa alkaa nyt maajoukkuetauko ja huili sopii tällä hetkellä oikein hyvin kuopiolaisille.

” Maajoukkuetauko tulee meille hyvään paikkaan, ja sekä henkisellä että fyysisellä puolella nyt on hyvä hengähtää. Olemme taukomme ansainneet” tiivistää Honkavaara.