Veikkausliigan otteluraportti: KuPS taisteli pisteen Helsingistä – loppusarjasta luvassa jännitysnäytelmä

Kuopion Palloseura vieraili tänään Bolt Arenalla HJK:n vieraana, kun Veikkausliigan runkosarjan viimeinen ottelukierros pelattiin. Tulostaululla ottelun jälkeen komeili 2-2 (1-1) ja KuPS lähtee Mestaruussarjaan yhden pisteen Klubia perässä.

Kuopiolaiset matkustivat tuttuun tapaan Helsinkiin ottelupäivää edeltävänä lauantaina, ja joukkue nukkui hyvät yöunet Scandicissa. KuPS tulikin otteluun varsin pirteästi ja keltapaidat painoivat HJK:ta ottelun alkupuolella tiiviisti puolustusasetelmiin.

Katso ottelukooste tästä:

Kuopiolaisten ensimmäinen täysosuma nähtiin, kun pelikellossa oli 13 minuuttia. Clinton Antwi antoi kulmapotkun, josta pallo päätyi boksin sisälle pomppimaan vapaana. Axel Widjeskog näki tilaisuuden ja pommitti pallon yläriman kautta ohi HJK maalivahti Mäenpään.

Ensimmäisen jakson loppupuolella HJK pääsi peliin paremmin mukaan, mutta pitkään näytti, että tauolle lähdettäisiin kuopiolaisten 0-1 johtoasemassa. 44. peliminuutilla kuitenkin tilanne muuttui, kun Radulovic syötti päätyrajan tuntumasta kolmen KuPS pelaajan lävitse vapaana olleelle Peltolalle, joka ei erehtynyt. Näin ollen tauolle lähdettiin lukemissa 1-1.

Toisen puoliajan alku oli vaikea kuopiolaisille. Helsingin Jalkapalloklubi tuli pukukopista sisuuntuneena ulos ja painoi kuopiolaiset tiukalle. Pelikello oli edennyt viisi minuuttia, kun kotijoukkueen tähtipelaaja Radulovic upotti pallon upean syöttökuvion jälkeen maalin perukoille.

Kuten tiukkaan kärkiotteluun kuuluu, niin draamankaari ei tähän huipentunut. HJK:n maalista oli kulunut viisi minuuttia, kun Anton Popovitchin syötöstä boksin sisälle murtautunut Tete Yengi pääsi laukomaan oikealla jalallaan kohti Klubin maalia. Pallo pomppi vedon jälkeen hieman onnekkaastikin sinivalkoisen puolustuksesta maaliin ja näin Yengi pääsi tuulettamaan ensimmäistä KuPS maaliaan.

Ottelun loppupuolella molemmilla joukkueilla oli hyvin paikkoja siirtää oma joukkueensa johtoon, mutta tähdet eivät olleet kohdillaan kummankaan osalta. Näin ollen ottelun tulokseksi jäi 2-2 ja Mestaruussarjaan lähdettäessä tilanne on täysin auki.

Mestaruussarjaan lähdetään yhden pisteen takaa-ajoasemasta

Veikkausliigan runkosarja saatiin päätökseen sunnuntai-illan kierroksen myötä. KuPS lähtee parin viikon päästä alkavaan ylempään loppusarjaan eli mestaruussarjaan toiselta sijalta. Runkosarjan päätteeksi sarjakauden huipennukseen kärkipaikalta rynnistää HJK  44 pisteellään, mutta kuopiolaiset kärkkyvät heti perässä pisteen perässä. Kolmantena sarjassa on SJK, joka taipui tänään päätöskierroksen ottelussa FC Hakalle lukemin 1-0. Seinäjokelaisten tuloskunto on keikahtanut vaisumpaan suuntaan, ja sen seurauksena heidän piste-eronsa kuopiolaisiin on nyt viisi pistettä.

Veikkausliigan runkosarjan pisteet jäävät voimaan myös loppusarjoihin, joten Veikkausliiga saa syksyllä jälleen upean huipentuman. Tilannetta katsoessa on hyvinkin mahdollista, että mestaruus ratkaistaan kauden viimeisellä kierroksella Helsingissä, kun runkosarjan ykkönen HJK saa veikkausliigan päätöskierroksella vastaan KuPSin.