Veikkausliigan otteluraportti: KuPS taipui miesalivoimalla VPSlle

Kuopion Palloseuran upea kausi koki kolauksen Väre Areenalla, kun KuPS kaatui Veikkausliigan ottelussa vierasjoukkue Vaasan Palloseuralle 0–1 (0–0). Hyvä taistelu ei tuonut pisteitä ja kuopiolaiset joutuivat pelaamaan käytännössä koko ottelun miesalivoimalla.

KuPS oli tehnyt keskiviikon Suomen Cupin ottelusta seitsemän vaihtoa avauskokoonpanoon. Vaihdoksien taustalla oli luonnollisesti kuorman tasausta sekä Joona Vetelin harmittava loukkaantuminen.

Katso ottelukooste:

Ottelu sai dramaattisen säväyksen heti ottelun ensimmäisellä peliminuutilla. Toppari Ibrahim Cisse liukui ohi pallosta alimpana pelaajana suoraan vastustajan jalkoihin ja tuomari nosti empimättä punaisen kortin ilmaan. Pelikellossa oli tuolloin vain 20 sekuntia ja keltamustat joutuivat hetki tekemään muotoon muutoksia. Valmennuksen onneksi kentällä oli laitapakkina Taneli Hämäläinen, joka pystyttiin sijoittamaan Cissen tilalle toppariksi.

Ylivoima näkyi kentällä ja vierasjoukkue sai otteen pallosta, mutta murtautuminen tiivisti puolustaneen KuPSin alueelle oli vaikeaa. Alivoimasta huolimatta kotijoukkue onnistui luomaan yksittäisiä vaarallisia maalintekopaikkoja ensimmäisen nelivetoisen aikana. Tauolle lähdettiin kuitenkin lukemista 0–0.

Toisen jakson alussa kuopiolaisilla oli loistava mahdollisuus siirtyä johtoon ja muuttaa pelin kuvaa. Läpisyöttö kuudentoista sisälle tuli Seth Saarisen jalkaan, joka pääsi nopeassa vauhdissa ampumaan pallon kohti maalia. Hyvin vastaan tullut VPS maalivahti Teppo Marttinen kuitenkin torjui vaikean tilanteen.

Ottelun ratkaisu nähtiin 60. peliminuutilla kun vapaapotkun jälkitilanteessa, kun pallo kimposi Sávio Robertolle, joka tykitti pallon oikeaan alakulmaan. Keltamustien kannattajien harmitusta lisää se, että tilanteessa oli monta KuPS pelaajaa blokkaamassa vetoa, mutta pallo pääsi silti livahtamaan läpi.

Maali jäi ottelun ainokaiseksi ja VPS vei mukanaan täydet kolme pistettä. Tuloksesta huolimatta kentällä nähtiin hienosti alivoimalla taistellut KuPS.

Kuopion Palloseura pysyy sarjataulukon kärkipaikalla, vaikka SJK nousi tasapisteisiin keltamustien kanssa. Seinäjokelaisilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin KuPSilla.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta: