Veikkausliigan otteluraportti: KuPS palasi takaisin sarjakärkeen

Kuopion Palloseura jatkoi juhlakauttaan voitokkaasti ja kaatoi kotikentällään FC Hakan 3–0 (2–0). KuPS nousi voiton myötä takaisin sarjakärkeen, kun SJK ja HJK tasasivat pisteet omassa kohtaamisessaan.

Katso ottelukooste tästä:

Ottelusta odotettiin tiukkaa vääntöä huolimatta FC Hakan vaikeasta alkukaudesta, mutta keltamustat nollasivat valkeakoskelaiset selkein lukemin.

Ottelun alkuvaiheilla FC Haka oli hyvin pelissä mukana ja pyrkivät ottelun alussa prässäämään korkealta. Prässi toimikin hetkellisesti, kunnes keltamustat saivat oman pelinsä rullaamaan.

Puolustaja Clinton Antwi näki Jasse Tuomisen juoksun linjojen väliin ja syötti keskialueelta pallon tarkasti Jassen jalkaan. Suomalaishyökkääjä Jasse ei erehtynyt tilaisuudesta ja laukoi oikealla jalallaan pallon takuuvarmasti maaliin. Pelikellossa oli maalin syntyhetkellä 9 minuuttia. Maali toi selvästi lisää virtaa kuopiolaisjoukkueelle ja pelin hallinta siirtyi vahvemmin keltamustille.

Pelikello kerkesi rullata 12 minuuttia eteenpäin, kun kentällä nähtiin kuopiolaisten toinen maali. Jasse Tuominen oli jälleen maalin keskiössä, kun lahtelaislähtöinen jalkapalloilija syötti pallon kuudentoista ulkopuolella vapaassa tilassa olevalle Urho Nissilälle. Mölymäen Modric otti tyhjät pois ja tykitti vasemmalla jalallaan upean vedon ohi FC Haka maalivahti Aatu Hakalan.

Toinen puoliaika alkoi Kuopion Palloseuran edelleen hallitessa palloa ja kolmatta osumaa ei tarvinnut kauaa odotella. Upean syöttökuvion jälkeen pallo tuli Gabriel Bispon jalkoihin kuudentoistarajalla ja brassi tökkäsi pallon oikealla jalallaan vasempaan alakulmaan. Pelikellossa oli kolmannen osuman kohdalla 47 minuuttia.

Ottelun loppuhetkillä valkeapaitaiset valkeakoskelaiset pyrkivät luomaan painetta, mutta keltamustat puolustivat erittäin varmoin ottein. Tuomarin vihellettyä pilliin tulostaululla oli edelleen 3–0 ja keltamustat siirtyivät voiton myötä takaisin sarjakärkeen.

”Tänään kentällä nähtiin omannäköinen KuPS”

Lehdistötilaisuudessa hyökkääjä Jasse Tuominen korosti, että tänään kentällä nähty Kuopion Palloseura oli omannäköisensä. Kysymykseen maalipaikoista saatiin ehkä jopa vähän savolainen vastaus.

”En tiedä voiko koskaan maalipaikkoja tarpeeksi. Saatiin hyvin luotua paikkoja ja saatiin niistä myös riittävät maalit. Ainahan sitä itse toivoo vielä enemmän maalipaikkoja” kertoi Tuominen lehdistötilaisuudessa.

Päävalmentaja Jani Honkavaara kehui joukkueen esitystä lehdistötilaisuudessa.

”Mielestäni todella tasapainoinen ottelu, alussa Haka tuli melko ryminällä kentälle. Luotto oli kuitenkin, että me löydämme ne tilat ja heti kun ensimmäisen kerran kun löydettiin, niin tehtiin maali. Toisen maalin Jassen syöttö oli juuri sitä, mitä on kympeille korostettu harjoituksissa” kertoi Honkavara lehdistötilaisuudessa.

Katso lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan täältä: