Veikkausliigan otteluraportti: KuPS nousi sarjakärkeen!

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi sai jatkoa, kun sarjanousija EIF vieraili Väre Areenalla. Aurinkoisessa kelissä pelattu ottelu päättyi kuopiolaisten vakuuttavaan 4-1 voittoon (2-1).

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura jatkaa omaa sarjakauttaan vakuuttavalla tavalla. Aurinkoisella Väre Areenalla pelattu yhdeksännen sarjakierroksen kotiottelu liiganousija Ekenäs IF:aa vastaa tuotti kauniin ja ansaitun kotivoiton, kun keltamusta viimeisteli neljä hienoa täysosumaa runsaslukuisen kotiyleisön iloksi.

Aurinkoinen sunnuntai-ilta sai vauhdikkaan startin, kun kotijoukkue Kuopion Palloseura siirtyi 1-0 johtoasemaan ottelun 21. peliminuutilla. EIF-maalivati Almeida Da Silva torjui ensiksi Joslyn Luyeye-Lutumban puskun, jonka jälkitilanteesta KuPS-hyökkääjä Jonathan Muzinga upotti pallon maaliin upealla saksipotkulla.

Kauaa ei kuopiolaisten johtoasema kestänyt, sillä vain muutama minuutti myöhemmin EIF sai pallonriistosta nopean vastahyökkäyksen ja vierasjoukkue tasoitti ottelun Simon Lindholmin maalilla.

Ensimmäisellä nelivitosella nähtiin vielä yksi maali, kun pallo vietiin 44. peliminuutin kohdalla pilkulle EIF:in käsivirheen takia. KuPS-kapteeni Petteri Pennanen asettui pallon taakse ja upotti pallon varmasti maaliin. Näin tauolle lähdettiin kuopiolaisten 2-1 johtoasemassa.

Tauon jälkeen EIF otti hetkellisesti pallonhallinnan, kunnes KuPSin dieselkone jälleen käynnistyi. Ottelua oli pelattu 57. peliminuuttia kun Joslyn Luyeye-Lutumba pääsi jälleen puskemaan, mutta tällä kertaa pallo meni maalin perukoille asti. Tilanne syntyi Pennasen antamasta kulmapotkusta.

Neljäs ja ratkaiseva maali nähtiin 69. peliminuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut Kuopion ikioma Jerry Voutilainen syötti upeasti pallon toiselle KuPS-kasvatille Taneli Hämäläiselle linjan taakse ja laitatoppari upotti pallon maaliin kärkipotkulla.

Enempää maaleja ei Väre Areenalla nähty ja näin Kuopion Palloseura nappasi kolme pistettä sekä nousi samalla sarjataulukon kärkipaikalle. Kuopiolaisten kausi jatkuu ensi viikon perjantaina vierasottelulla uudella Tammelan Stadionilla, kun KuPS vierailee Ilveksen vieraana.