Veikkausliigan otteluraportti: KuPS nappasi kauden ensimmäisen voittonsa

Kuopion Palloseura voitti Veikkausliigan runkosarjan ottelussa Ilveksen kotonaan 1–0 (0–0). Joukkueen ainokaisen viimeisteli Clinton Antwi.

Lähtökohdat otteluun olivat vähintäänkin kutkuttavat. KuPS vaihtoi päävalmentajaansa perjantaina eikä joukkueella ollut paljoa aikaa valmistautua otteluun uuden käskyttäjän alaisuudessa. Jani Honkavaara sai kuitenkin joukkueen syttymään sunnuntain otteluun ja kentällä nähtiin pirteä KuPS.

Katso ottelukooste:

Ensimmäisen nelivitosen aikana keltamustilla oli useita loistavia maalipaikkoja ja pallo kävi kaksi kertaa maaliviivalla asti. Ensimmäisenä loistopaikalle pääsi Anton Popovitch, jonka sijoitus ohitti Ilves maalivahdin Otso Virtasen, mutta kimposi vasemmasta tolpasta oikeaan tolppaan. Kello ei ehtinyt vanheta montaa minuuttia, kun Jasse Tuomisen pusku osui ylärimaan ja pomppasi maaliviivalta takaisin kohti kenttää.

Toisella puoliajalla KuPSin ote pysyi hyvänä, vaikka Ilves pääsikin paremmin kiinni keltamustien pelisuunnitelmasta. Onnistuneiden vaihtojen jälkeen kuitenkin ottelussa nähtiin ratkaisu, kun peliä oli pelattu 83’ minuuttia. Henri Toivomäen noususta erikoistilanteen jälkeen lähtenyt tilanne päätyi hienon syöttökuvion jälkeen Clinton Antwille, joka laukoi vasemmalla jalallaan kuopiolaiset 1–0 johtoasemaan.

Maali jäi Kuopion Palloseuran ja samalla ottelun ainoaksi maaliksi. Sen turvin kuopiolaiset ottivat kauden ensimmäisen voittonsa ja yleisö antoikin raikuvat aplodit tuloksen kunniaksi.

Jani Honkavaara kehui joukkuetta lehdistötilaisuudessa.

Honkavaara kertoi olleensa jännittynyt, mutta luottavainen pelipäivän aamuna. Samalla Jani kehui vahvasti joukkueensa otteita ja varsinkin kokoonpanoon nostettuja pelaajia.

”Uusina kokoonpanoon tulijoina Seth Saarinen ja Arttu Heinonen pelasivat huikean matsin. Ohkaisella pelituntumalla tuollainen suoritus on hieno”, kertoi Jani lehdistötilaisuudessa.