Veikkausliigan otteluraportti: KuPS nappasi elintärkeän voiton Hongasta

Kuopion Palloseura palasi komeasti voittojen tielle, kun keltapaidat voittivat sarjassa kolmantena olevan FC Hongan maalein 3-2. KuPS:n suurimpana sankarina hääri kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt latvialaistaituri Janis Ikaunieks.

KuPS:n ja Hongan välisestä ottelusta odotettiin huipputasaista taistelua. Pelissä olevat pisteet olivat molemmille joukkueille elintärkeät taistelussa sarjan kärkisijoista.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli tehnyt joukkueensa avauskokoonpanoon kaksi muutosta sitten viime keskiviikon tappiollisen SJK-ottelun. Saku Savolainen otti oikeana laitapuolustajana Henri Toivomäen paikan ja Janis Ikaunieks korvasi Tim Väyrysen. Valakarin jokerikortti oli myös Gabriel Bispo, joka pelasi brassille hieman vieraammassa paikassa keskushyökkääjänä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli pelitapahtumiltaan hyvin tasainen, eikä maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä. Kun paikka sitten tuli, viimeistely oli kliinistä.

18 peliminuutin kohdalla Jaakko Oksanen murtautui Hongan alueelle vasemmalta laidalta. Oksasen syöttö löysi takaviistosta Gabriel Bispon, jonka laukauksen Honka-vahti Maksim Rudakov torjui eteensä. Irtopallossa kärkkäimpänä oli Janis Ikaunieks, joka tuikkasi paluupallon maaliin.

36. minuutilla iskivät vieraat. Kulmapotkutilanteessa pallo osui Bispon käteen ja erotuomari Oliver Reitala osoitti palloa pilkulle. Rangaistuspotkun laukoi tolpan kautta sisään Hongan maalitykki Agon Sadiku.

KuPS tuli vielä kertaalleen avausjaksolla. Jaakko Oksasen pitkä ristipallo tavoitti oikealta kaistalta pystyyn juosseen Saku Savolaisen, jonka millimetrin tarkkaan keskitykseen rynnisti jälleen Janis Ikaunieks. Latvialainen pukkasi voimalla pallon maaliin pelikellon näyttäessä 44 minuuttia. Ikaunieks oli hetkeä myöhemmin vielä lähellä viimeistellä hattutempun, kun kaukaa lähtenyt laukaus viuhui vain hieman espoolaisten maalin ohi.

Toiselle puoliajalle Honka tuli vahvasti. Joukkue nosti hieman omaa prässitasoaan ja KuPS:lla oli hienoisia vaikeuksia päästä kontrolloidusti paineen alta. Mitä pidemmälle jakso kuitenkin eteni, sitä paremmin KuPS pääsi purkamaan espoolaisten prässiä.

63. minuutilla keltapaidat iskivät jälleen vahvasti laitapelaamisen kautta. Mahtavalla pelipäällä ollut Janis Ikaunieks murtautui oikealta laidalta Hongan rangaistusalueelle ja syötti maalin eteen Gabriel Bispolle. Brassi ohjasi varmasti maalin edestä KuPS:n 3-1 johtoon.

KuPS:lla oli toisella puoliajalla lukuisia hyviä paikkoja lisämaaleihinkin, mutta vieraiden puolustus kesti ilman lisätakaiskuja.

Trilleriksi ottelu muodostui jälleen viimeiselle kymmenminuuttiselle. Saku Savolaisen nähtiin rikkovan omalla rangaistusalueella ja pallo vietiin jälleen täplälle. Drazen Bagaric laukoi varmasti ylänurkkaan 83. minuutilla.

Ottelun lopun KuPS pelasi fiksusti. Keltapaidat pitivät palloa ja pystyivät pitämään vieraat pois maalipaikoilta. KuPS:n voittoa ottelusta voidaan pitää täysin ansaittuna.

KuPS:n kokoonpano FC Honka-ottelussa:

Johannes Kreidl, Saku Savolainen, Paulo Ricardo, Diogo Tomas, Daniel Carrillo, Sebastian Dahlströn, Jaakko Oksanen, Anton Popovitch, Janis Ikaunieks, Gabriel Bispo (85’ Tim Väyrynen), Joona Veteli (83’ Clinton Antwi)