Veikkausliigan otteluraportti: KuPS haki täydet kolme pistettä Oulusta

KUVA: Iitu Lehtonen

Kuopion Palloseura kaatoi todella vahvan pelaamisen ansiosta AC Oulun maalein 0–2 (0–0) ja on enää yhden pisteen päässä Veikkausliigan kärjestä. Voitto oli KuPSin neljäs peräkkäinen voitto Veikkausliigassa.

Katso ottelukooste:

Kuopion Palloseura tuli pirteästi varsin muhkuraiselle Raatin stadionin nurmelle eikä ”otteluruuhkan” vaikutuksia vielä kentällä nähty. KuPS nappasi ensimmäisellä jaksolla pallonhallinnan, vaikkakin ottelun avausjaksolla ei maalipaikoilla mässäilty.

Ottelun avausmaali nähtiin toisen jakson alkupuoliskolla, kun kellossa oli 52. minuuttia. Keltamustien oma poika Saku Savolainen nousi oikealta laidalta ja syötti keskelle täydellisen pallon, josta Jasse Tuominen tuikkasi pelivälineen ohi AC Oulun maalivahdin Calum Wardin. Tuomisen täysosuma oli miehelle ensimmäinen Veikkausliigamaali KuPSin paidassa.

60. minuutilla KuPSin hyvä pelaaminen palkittiin toistamiseen. Alkukauden hyvässä iskussa ollut Joona Veteli tykitti keltamustat 0–2 johtoasemaan kuudentoistarajalta. Keskelle oikealta laidalta leikannut Veteli tykitti vasemmalla jalallaan sisäänpäin kiertävän pallon eikä Ward onnistunut pysäyttämään palloa käsillään.

Ottelun viimeiset kolmekymmentä minuuttia KuPS tyytyi jäädyttämään peliä, ja keltapaidat nollasivatkin kotijoukkueen hyökkäysyritykset hyvin ottein. Ottelun päätyttyä tulostaululla komeili 0–2 ja kanarialinnut nappasivat neljännen peräkkäisen voiton Veikkausliigassa. Hitaasti käynnistynyt kausi on vain kaukainen muisto, kun KuPS on pisteen päässä Veikkausliigan kärkipaikkaa pitävästä HJK:sta.

Päävalmentaja Jani Honkavaara jakoi ottelun jälkeen kehuja joukkueelle

Honkavaara kehui kohtaamisen jälkeen joukkueen ammattimaista esitystä.

”Hyvä ja ammattimainen esitys lyhyesti sanottuna. Sopeuduimme hyvin olosuhteisiin ja erityisesti joukkueen työmäärä puolustussuuntaan oli ihailtavaa. Yksilöt pelasivat tänään joukkueelle” kehui Honkavaara heti alkuun.

Etukäteen otteluennakossa esiin nostettu luonnonnurmi oli käsitelty ammattimaisesti joukkueen kesken ennen ottelun alkua.
”Sovimme joukkueen kanssa ennen matsia, ettemme keskity luonnonnurmeen, koska hyvä joukkue pelaa millä alustalla vain.” kommentoi Jani keskustelua.

KuPS:n seuraava ottelu pelataan myös vieraskentällä, kun keltamustat matkaavat lauantaina 13.5. FC Hongan vieraaksi.