Veikkausliigan otteluraportti: Haka taisteli voiton KuPSista, mutta keltamusta säilyi silti sarjan kärkipaikalla

Kuopion Palloseura pelasi Jalkapallopäivän kunniaksi keskiviikkoiltana veikkausliigan ottelun Hakaa vastaan omalla kotikentällään Väre Areenalla. Kuopiolaisten harmiksi vierasjoukkue onnistui hakemaan täydet kolme pistettä Kuopiosta lukemin 0-1 (0-1).

Toisen kerran lyhyen ajan sisään pelanneen KuPSin kokoonpanossa oli runsaasti muutosta edellisestä ottelusta. Avauskokoonpanossa nähtiin uusina niminä Kristopher Da Graca, Jerry Voutilainen sekä Muritala Mohammed.  Näiden lisäksi paluun avauskokoonpanoon tekivät kapteeni Petteri Pennanen, Axel Widjeskog sekä Seth Saarinen.

Kierrätyksestä huolimatta KuPS aloitti ottelun kovalla paineella ja ottelun isokuva oli selvä: KuPS tulisi pyörittämään palloa ja FC Haka luottaisi nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Kauaa ei kuitenkaan KuPS ehtinyt hallita, kun Haka iski itsensä johtoasemaan. Toppari Samuli Miettinen katkaisi Hakan keskityksen, mutta epäonnekseen valkeakoskelaisten Juho Kilo voitti kakkospallon ja painoi ulkosyrjällään pallon upeasti maaliin ohi KuPS-maalivahti Johannes Kreidelin.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin useita kuopiolaisten maalintekopaikkoja, mutta FC Hakan puolustus uhrautui jatkuvasti blokkaamaan KuPSin pelaajien vetoja. Näin ollen lukemissa 0–1 lähdettiin tauolle.

Toiselle jaksolle lähdettiin kuopiolaisten toimesta entistä vahvemmin ottaen pallonhallinnan täysin itselleen. Haka passivoitui ja joutui siirtämään puolustuslinjansa todella alas.

Keltamustan ehkäpä paras paikka nähtiin ottelun 56. peliminuutilla kun pallo vietiin pilkulle. Petteri Pennanen asettui pallon taakse, mutta kuopiolaisten epäonneksi Haka-maalivahti Lepola torjui vedon ja sai vielä siirrettyä pallon jatkotilanteesta pois.

Loppupelissä nähtiin kuopiolaisten puolesta useita tilanteista mukaan lukien tolppalaukauksen. Kuitenkaan keltamusta ei onnistunut tekemään maaleja useista tilanteista huolimatta, vaan FC Haka vei pisteet mukanaan Valkeakoskelle. Myös tilastot kuvaavat hyvin ottelua: laukauksia kuopiolaisten toimesta vedettiin 21 ja vastaava luku Hakalla oli viisi kertaa.