Veikkausliigan otteluennakko: Runkosarja päättyy Bolt Arenalla – nouseeko KuPS takaisin piikkipaikalle?

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros pelataan sunnuntaina 3.9.2023. KuPS vierailee Bolt Arenalla HJK:n vieraana, ja joukkueet samalla ratkaisevat runkosarjan voittajan. Peli vihelletään käyntiin kello 16:00.

Runkosarjan päätöskierroksella suurin mielenkiinto suuntautuu Bolt Arenalle, jossa ratkaistaan runkosarjan voittaja. Helsingin Jalkapalloklubi lähtee runkosarjan päätöskierrokselle kärkipaikalta, kun helsinkiläiset ovat kahmineet 21 pelaamastaan ottelusta 43 pistettä. Kuopion Palloseura vaanii sinivalkoisia yhden pisteen päässä ja kolmantena sarjataulukossa on tällä hetkellä SJK 38 pistellään.

Runkosarjan päätyttyä joukkueet jakautuvat kahtia sijoituksiensa perusteella ja jatkavat joko Mestaruus- tai Haastajasarjaan.  Runkosarjassa sijoille 1.-6. sijoittuneet joukkueet suuntaavat ylempään loppusarjaan ja alempaan loppusarjaan suuntautuvat joukkueet sijoilta 7.-12. Jatkosarjat pelataan yksinkertaisina sarjoina ja runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia. Mestaruustaistelua ajatellen runkosarjan voitto on tärkeä, sillä jatkosarjan viimeisellä kierroksella runkosarjan voittaja kohtaa kotonaan runkosarjan toiseksi jääneen joukkueen.

Taistelu ylemmän loppusarjan kolmesta viimeisestä paikasta on suorastaan kutkuttava. Viimeisistä mestaruussarjan paikoista taistelevat VPS, FC Honka, FC Inter ja AC Oulu, jotka kaikki ovat kolmen pisteen sisällä toisistaan. Joukkueista VPS on top-6-sijoituksessa vahvinten kiinni 33 pisteellään. Lisämausteen viimeiselle kierrokselle tuo myös se, että näistä joukkueista toisensa kohtaavat FC Inter ja AC Oulu.

Viimeisten vuosien aikana KuPS on ollut haastava joukkue HJK:lle Bolt Arenalla. Viimeisin HJK:n kotivoitto keltamustia vastaan Veikkausliigassa on tullut vuoden 2017 elokuussa. Siitä lähtien kotimaisen jalkapallon pääsarjassa KuPS on pelannut HJK:n vieraana joko tasan tai vienyt pisteet mukanaan Kuopioon. Veikkausliigan ulkopuolella pelatuista otteluista löytyy poikkeuksia, kuten maaliskuussa pelatun Liigacupin välierä, jolloin KuPS taipui rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

KuPS ja HJK kohtasivat Veikkausliigassa edellisen kerran toukokuussa Kuopion Väre Areenalla. Keltamustien 100v juhlaottelun titteliä kantanut kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen upeaan 2-1 voittoon. Silloin yli 5000 päistä kotiyleisöä huudatti KuPSin ikioma Saku Savolainen, joka viimeisteli ottelun voittomaalin syöksypuskulla.

HJK on ollut valmentajavaihdoksen jälkeen Veikkausliigassa voittamaton

Helsingin Jalkapalloklubi ilmoitti heinäkuun 13.päivä vaihtavansa päävalmentajaa ja uudeksi kapellimestariksi saapui Toni Korkeakunnas. Valmentajavaihdos toi toivuttua tulosta ja Veikkausliigakentillä joukkue on muutoksen jälkeen pelannut kaikki viisi otteluaan voitokkaasti. Kuntokäyrä onkin joukkueella ollut ylöspäin ja KuPS pyrkii huomenna rikkomaan kyseisen trendin.

Kotijoukkue HJK lähtee otteluun kevyessä otteluruuhkassa. Helsinkiläiset ovat pelanneet tähän otteluun lähdettäessä kahden viikon sisällä kaksi euro-ottelua sekä yhden Veikkausliigaottelun. Viimeisein ottelu pelattiin torstaina Bolt Arenalla, kun HJK kaatoi konferenssiliigan karsintaottelussa romanialaisen Farul Constantan lukemin 2-0. Torstaisesta rasituksesta huolimatta helsinkiläiset eivät välttämättä kierrätä pelaajia huomenna, sillä Veikkausliiga jää ottelun jälkeen maajoukkuetauolle.

HJK:n avain kuluvan Veikkausliigakauden aikana on ollut pelottavan tehokas hyökkäyspeli. 21 ottelussa joukkue on viimeistellyt komeat 37 maalia ja päästänyt omiin verkkoihinsa vain 17 maalia. Oman maalin täysin puhtaana joukkue on pystynyt pitämään kahdeksan kertaa, jokseenkin viimeisen viiden ottelun aikana nollapelejä on nähty vain yksi kappale.

Päävalmentaja Jani Honkavaara odottaa huomista ottelua hymyssä suin

 Kuopion Palloseura treenasi lauantai aamuna sateisella Väre Areenalla ja kävi läpi huomisen kohtaamisen ottelusuunnitelmaa. Harjoituksien jälkeen haastattelimme hymyilevää päävalmentaja Jani Honkavaaraa sekä keskikentän lukkoa Anton Popovitchia ja kysyimme ajatuksia huomisesta ottelusta. Katso haastattelu videolta tästä:

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros sunnuntaina 3.9. on myös Unelmien kierros, joka on Veikkausliigan ja SOS-Lapsikylän yhteistyön tulos. Unelmien kierroksen aikana kannustetaan kaikkia katsomoihin tukemaan omaa joukkuettaan ja osallistumaan keräykseen, jonka tuotoilla tuetaan heikommassa asemassa olevien lasten ja nuorten harrastamista. Jokaisella on mahdollisuus osallistua keräykseen osoitteessa www.unelmienkierros.fi. Tämän lisäksi tukea voi lahjoittaa MobilePaylla numeroon 40331 sekä tekstiviestillä SOS numeroon 16155.

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksen ottelu Helsingin Jalkapalloklubi – Kuopion Palloseura Bolt Arenalla sunnuntaina 3.9.2023 klo 16.00!

Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelusta