Veikkausliigan otteluennakko: KuPS hakee jatkoa hyvälle alkukaudelleen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu huomenna, kun keltapaidat vierailevat Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelu vihelletään käyntiin lauantaina 4.5. kello 19:00.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa positiivisesti, eikä kumpikaan joukkueista ole vielä hävinnyt sarjassa yhtään ottelua. Seinäjoen Jalkapallokerholla on takanaan viisi ottelua, kun taas kuopiolaisilla neljä ottelua.

SJK:n kausi on käynnistynyt kolmella kotiottelulla ja kahdella vierasottelulla. Seinäjokelaiset ovat voittaneet alkukaudesta AC Oulun, Ilveksen sekä sarjanousija Gnistanin. Vastaavasti tasapelit ovat tulleet pohjanmaan derbyssä sekä kotikentällä HJK:ta vastaan.

Viimeksi joukkueet kohtasivat Liigacupin merkeissä helmikuussa Seinäjoella. Silloin kuopiolaiset olivat vahvempia lukemin 1–3 ja KuPSin maaleista vastasivat Axel Widjeskog, Niko Kivijärvi sekä Jonathan Muzinga.

Viime kaudella Veikkausliigassa joukkueet kohtasivat toisensa kolme kertaa ja molemmat osapuolet joutuivat tyytymään neljään pisteeseen.

Historian saatossa joukkueet kohtaavat lauantaina 38. kerran virallisessa ottelussa. Puntit ovat kokonaisuudessaan hyvin tasaiset – KuPS:lla voittoja on 14, SJK:lla 12 ja 11 kertaa pisteet ovat myös jaettu.

SJK lähti Toni Lehtisen johdolla kauteen 2024

Viime kaudella Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentajana toimi Joaquín Gómez. Espanjalaisvalmentaja johdatti seinäjokelaiset Veikkausliigassa sijalle neljä ja ehti kauden aikana tehdä jatkosopimuksen seuran kanssa, mutta SJK ilmoitti heti kauden päätyttyä, että vetovastuu vaihtuu kaudelle 2024.

Joulukuussa SJK tiedotti, että akatemiajoukkueen päävalmentaja Stevie Grieve ottaa vetovastuun edustusjoukkueen valmennuksesta. Skotlantilaisvalmentajalla ei kuitenkaan löytynyt vaadittavaa UEFA Pro-lisenssiä, joka pakotti seurajohdon nimeämään Toni Lehtisen päävalmentajaksi. Näin ollen SJK lähti kauteen Toni Lehtisen alaisuudessa – ainakin nimellisesti.

Seinäjoen Jalkapallokerhossa on tapahtunut valmennuksen lisäksi myös muutoksia pelaajarintamalla. Avainpelaajista laukkunsa pakkasivat mm. Murilo, Terry Yegbe, Matej Hradecky sekä Nooa Laine. Seinäjokelaiset onnistuivat kuitenkin paikkaamaan poistujia täsmähankinnoilla, sillä joukkueeseen on liittynyt mm. Rasmus karjalainen, Dario Naamo sekä Roope Paunio. Kuopiolaisista mielenkiintoisimpiin tulokkaisiin lukeutuu KuPS-kasvatti Hemmo Riihimäki.

Alkukaudella SJK on ollut tehokas maalinteossa ja joukkueen 29-vuotias hyökkääjä Jaime Moreno on paukutellut viiteen peliin kolme maalia. Lisäksi Kasper Paananen on onnistunut kaksi kertaa maalin teossa ja Seinäjoen Jalkapallokerhon loput kolme maalia on jakautunut kolmelle eri pelaajalle.

Yksi SJK:n valopilkkuja alkukaudesta on ollut 21-vuotias maalivahti Roope Paunio, joka on ollut vakuuttavan hyvä tolppien välissä. FC Hongasta saapunut nuorukainen on pelannut neljässä ottelussa päästäen vain kolme maalia, ja Paunion nimi on noussut myös asiantuntijoiden huulille.

”Varmasti tulee vauhdikas ottelu”

Haastattelimme Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaaraa sekä KuPS-kasvatti Samuli Miettistä ennen kuin joukkue aloitti matkansa kohti Seinäjokea. Katso haastattelut tästä: