Veikkausliigan otteluennakko: Ilves vierailee huomenna Väre Areenalla

Kuopion Palloseuran Veikkausliiga kausi 2023 jatkuu huomenna 23.4. kello 16:00 Väre Areenalla Ilvestä vastaan. Ottelu on ensimmäinen KuPSille päävalmentajavaihdoksen jälkeen.

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi 2023 jatkuu mielenkiintoisella kohtaamisella, kun Ilves saapuu vieraaksi Väre Areenalle huomenna kello 16:00. Ottelu on ensimmäinen keltamustille päävalmentaja vaihdoksen jälkeen. Mediamyrskystä huolimatta joukkue on pystynyt keskittymään tulevaan otteluun rauhassa Jani Honkavaaran kanssa.

Ottelu alkaa kello 16:00 ja portit avataan Väre Areenalla kello 15:00. Jalkapallo on parasta paikan päällä, joten varmistathan paikkasi katsomosta ostamalla pääsylippusi ennakkoon Tiketistä. Ottelua voit seurata myös kotisohvalla, sillä Ruutu+ näyttää ottelun suorana.

Osta pääsyliput tästä:

https://www.tiketti.fi/kups-ilves-vare-areena-kuopio-lippuja/89370?b=1

Kuopion Palloseuran alkukausi Veikkausliigassa on ollut haastava. Väre Areenalla pelatuissa kahdessa kotiottelussa on molemmista tullut tappio ja ainoan pisteen KuPS haki Kotkasta 0–0 tasapelillä. Seura reagoi huonoon alkukauteen nopealla vauhdilla ja perjantaina uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin Jani Honkavaara. Lyhyestä valmistautumisesta huolimatta toiveissa olisi, että keltamustat kääntäisivät suunnan kohti sarjataulukon yläosaa.

Ilves on ehtinyt pelata tähän mennessä kaksi ottelua Veikkausliigassa. Avausottelussa joukkue tasasi pisteet vierasreissulla Ahvenanmaalla, mutta toisessa ottelussa Ilves onnistui ottamaan täydet kolme pistettä kotonaan FC Interiä vastaan. Ottelua väritti jälkeenpäin keskustelu maaliviivateknologiasta, kun FC inter teki maalin, jota kuitenkaan tuomaristo ei nähnyt. Kohutusta virhetuomiosta huolimatta kentällä nähtiin Ilves, joka pelasi hyvän ottelun ja ansaitsi voiton. Ottelu osoittikin epäilijöille, että tamperelaisseura pelaa tällä kaudella vaarallista jalkapalloa ja pystyy haastamaan kauden aikana ennakkosuosikkeja.

Kovia nimiä tekemässä paluun Väre Areenalle?

Huomisen Ilves ottelun alla on monia urheiluromantikoille sopivia tarinoita, jotka saavat ennakkotunnelman nousemaan korkealle tasolle. Yksi tarinoista on varmasti kaikkien huulilla: mestarivalmentaja Honkavaaran paluu Kuopion Palloseuran päävalmentajaksi ja huominen kohtaaminen on ensimmäinen kuopiolaiskannattajien edessä.

Otso Virtanen ja Petteri Pennanen kuopiolaisyleisön eteen?

Talvella Kuopion Palloseurasta Ilvekseen siirtynyt Otso Virtanen on odotetusti napannut tamperelaisseuran ykkösmaalivahdin paikan. Odotettavissa onkin, että useita vuosia keltamustia edustanut Otso nähdään huomenna Väre Areenalla Ilveksen paidassa. Lisäksi alkukauden hyvässä iskussa ollut entinen KuPS-kapteeni Petteri Pennanen on odotettavasti Ilveksen kokoonpanossa, ja Pennanen on tunnetusti saanut kuopiolaisyleisön hymyilemään, vaikka hänen pelipaidassa ei olisikaan KuPSin logoa. Lisäksi Ilveksen pelaajarosterista löytyy kaksikko Santeri Haarala ja Felipe Aspegren, jotka vielä viime kaudella edusti Kuopion Palloseuraa Veikkausliigassa.

KuPSin kokoonpanoon palaamassa kovia kuopiolaisnimiä?

Ennakkotietojen mukaan pienten vaivojen takia poissa olleita pelaajia olisi valmennuksen käytettävissä sunnuntain kohtaamisessa. Tämä tarkoittaa sitä, että huomenna ottelun kokoonpanossa saatetaan nähdä mm. Taneli Hämäläinen, Urho Nissilä ja Saku Savolainen. Kuopion Palloseuran kannattajille uutinen olisi tervetullut, mutta lopulliset päätökset kokoonpanosta valmennus tekee suljettujen ovien takana. Ottelun kokoonpano julkaistaan Kuopion Palloseuran sosiaalisessa mediassa huomenna kello 12:00.

KuPSin tuore päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee otteluun odottavaisin fiiliksin.

”Hyvillä mielin lähden huomiseen otteluun, mutta totta kai myös odottavaisin. On hienoa päästä näkemään läheltä, mihin pystymme.” kertoo Honkavaara heti alkuun.


Ottelusuunnitelma on Honkavaaralle selvä ja huomisesta vastustajasta on myös selkeä käsitys.

”Ilves on vahvistunut viime kaudesta ja joukkueessa on paljon laatua. Suoraviivainen joukkue. Heillä on erittäin hyvät tulokset taustalla, mutta totta kai he ovat varmasti epätietoisia siitä, mitä me tulemme tekemään huomenna” kommentoi Honsu huomista vastutajaa.

”Keskitymme vahvasti omaan tekemiseemme ja luotamme omaan ottelusuunnitelmaamme. Pyrimme olemaan rohkeita, koska vasta silloin näemme, mistä meidät on tehty.” jatkaa Honkavaara huomisen kommentointia.