Veikkausliigan otteluennakko: FC Inter vierailee Väre Areenalla kauden viimeisessä kotiottelussa

Kuopion Palloseura esiintyy sunnuntaina 9. lokakuuta viimeistä kertaa tällä kaudella kotiyleisönsä edessä, kun se isännöi Veikkausliigan Mestaruussarjan ottelussa Turun FC Interiä. Ottelu potkaistaan käyntiin Mölymäen nokalla kello 16.00.

Veikkausliigan pelikausi 2022 vetää viimeisiä henkäyksiään ja ratkaisun hetket ovat käsillä. Helsingin Jalkapalloklubi johtaa sarjaa – HJK on kerännyt 25 ottelustaan 55 pistettä. KuPS huohottaa edelleen helsinkiläisten niskaan 51 pisteellään, mutta KuPS:n maaliton tasapeli keltapaitojen edellisessä ottelussa FC Hakaa vastaan antoi HJK:lle valtit käteen. 

HJK pelaa sunnuntaina FC Hakan vieraana ja mikäli Klubi onnistuu voittamaan Valkeakoskella varmistaa se Suomen mestaruuden jo ennen viimeistä ottelukierrosta. KuPS:n toivo lepää siinä, että Haka nipistää HJK:lta voiton tai tasapelin ja saman aikaisesti KuPS ottaa Interistä kolmen pisteen potin. Ratkaisu siirtyisi viimeiselle kierrokselle myös siinäkin tapauksessa, mikäli Haka voittaa HJK:n ja KuPS pelaa tasan Interin kanssa. 

Lähtökohtaisesti KuPS:lta vaaditaan joka tapauksessa voittoa kauden kotipäätöksestään, eikä kuopiolaisten leirissä voida miettiä lainkaan Valkeakosken ottelun tapahtumia. Joka tapauksessa kanarialintujen kausi on ollut todella hieno, mutta luonnollisesti Veikkausliigan voittaminen siintää yhä joukkueen unelmana. KuPS ja HJK pelaavat vastakkain sarjan päätöskierroksella sunnuntaina 16. lokakuuta Helsingin Bolt Arenalla.

Turun FC Interin kausi on ollut vaiherikas. Joukkueen pelaamista on leimannut liiallinen ailahtelevaisuus ja tällä hetkellä turkulaiset matkaavat neljän kilpailullisen ottelun tappioputkessa. Viimeksi Inter taipui torstaina kovan taistelun päätteeksi sarjakolmoselle FC Hongalle vieraskentällä maalein 2-1.

KuPS ja Inter kohtasivat edellisen kerran vain kolme viikkoa sitten, kun joukkueet taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta Helsingin Olympiastadionilla. KuPS hallitsi ottelutapahtumia varsin suvereenisti, mutta ottelun voittomaalia saatiin odottaa aivan ottelun loppuhetkille. Vaihdosta kentälle tullut Gabriel Bispo pukkasi Henri Toivomäen keskityksen voimalla verkon perukoille ottelun 88. minuutilla ja kuopiolaisten mestaruusjuhlat olivat valmiit. 

Veikkausliigassa joukkueiden kohtaaminen on tämän kauden kolmas. KuPS nappasi kauden avauskierroksella kotikentällään 2-1 voiton ja elokuun lopussa Turun Veritas Stadionilla KuPS haki vieraspisteet 1-2 voitolla. Turussa pelatun ottelun sankariksi nousi ottelun lisäajalla KuPS-kapteeni Henri Toivomäki, joka iski ottelun voittomaalin KuPS:n hakiessa voittoa miesylivoimalla.

KuPS:n edellisissä otteluissa joukkueen haasteena on ollut murtautuminen matalalla puolustavien joukkueiden alueelle. FC Inter pyrki Suomen Cupin finaalissa vaikeuttamaan KuPS:n maalintekoa juuri matalalla puolustamalla ja onkin mielenkiintoista nähdä millaisella pelisuunnitelmalla Inter Kuopioon matkustaa.

Inter tulee sijoittumaan Veikkausliigassa joko viidenneksi tai kuudenneksi. Joukkue majailee tällä hetkellä kuudentena 32 pisteellä. Seinäjoen Jalkapallokerho on viidentenä kaksi pistettä turkulaisia edellä. Interin mahdollisuudet loppukauden osalta lepäävät vahvasti niin sanotuissa europudotuspeleissä, joissa Veikkausliigassa sijoille 4-8 sijoittuvat joukkueet tulevat taistelemaan viimeisestä jäljellä olevasta paikasta ensi kauden Euroopan Konferenssiliigan karsintoihin.

Veikkausliigan Mestaruussarjan ottelu KuPS-FC Inter sunnuntaina 9.10.2022 klo 16.00!