Veikkausliiga: FC Lahti – KuPS 0-1 (0-1)

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Arttu Heinosen tyylikäs rankkarionnistuminen toi Kuopion Palloseuralle kolme liigapistettä Lahdesta

Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkui lauantai-iltana voitokkaissa tunnelmissa. Lahden keväisellä stadionilla pelattu neljännen sarjakierroksen ottelu päättyi kuopiolaisten voitonjuhliin ansaitulla 0-1-lopputuloksella. Hyökkääjä Arttu Heinonen onnistui maalinteossa ensimmäisen puoliajan alkupuolella ja tämä osuma jäi lauantai-illan ainoaksi onnistumiseksi FC Lahden epätasaisella kotinurmella.

Lauantai-illan ottelussa ei kovin suurta futisjuhlaa nähty eikä ottelu päässyt tällä kertaa kohoamaan hienojen suomalaisten klassikkopelien joukkoon. KuPS-joukkue pelasi nyt ensimmäisen luonnonnurmipelinsä tällä kaudella ja molemmat joukkueet taistelivat pallosta tiiviisti. Ottelu alkoi tasaisen taistelun merkeissä, kunnes KuPS pääsi yrittämään johtomaalia FC Lahden puolustuksen rikottua KuPS-hyökkääjää omalla rangaistusalueellaan ja pallo vihellettiin pilkulle. Heinonen asettui laukomaan rangaistuspotkua ja sijoitti pallon rauhallisesti kotijoukkueen maaliverkkoon: 0-1 (18 min). FC Lahden maalintekomahdollisuudet jäivät aika vähiin ensimmäisen puoliajan aikana ja tauolle siirryttiinkin vierasjoukkueen johdossa.

Toinen puoliaika alkoi dramaattisesti, kun kotijoukkueen puolustaja Mikko Viitikko rikkoi kuopiolaispelaajaa punaisen kortin arvoisesti (47 min) ja FC Lahti joutui näin taistelemaan vajaalla kokoonpanolla koko toisen puoliajan. Altavastaajaksi joutunut kotijoukkue ei pystynyt tämän jälkeen enää uhkaamaan kuopiolaisten vierasvoittoa ja Heinosen osuma jäi siten illan ainoaksi. Maalivahti Johannes Kreidl pelasi helponlaisesti tämän kauden ensimmäisen nollapelinsä pelaajauransa sadannessa Veikkausliigaottelussaan ja vahvasti esiintynyt nuori KuPS-puolustaja Samuli Miettinen palkittiin illan parhaana pelaajana kolmella RUUTU-tähdellä.

Päävalmentaja Jani Honkavaara oli tyytyväinen voittoon ja tappiottomien pelien sarjan jatkumiseen. ”Tämä ottelu ei noussut miksikään klassikkopeliksi. Kenttä oli todella heikossa kunnossa, joten molempien joukkueiden pelaaminen oli varsin suoraviivaista. Tärkeintä oli tämän päivän pelistä saada kolme pistettä sekä se, että kukaan ei loukkaantunut. Viikon kuluttua pelataan taas onneksi jalkapalloa”, päävalmentaja totesi. Kuopiolaisten neljän peräkkäisen vierasottelun kiertue jatkuu viikon kuluttua Seinäjoella kovaa kotijoukkuetta SJK:ta vastaan.