Valtteri Kumpuniemi naisten liigajoukkueen päävalmentajaksi

Valtteri Kumpuniemi on nimetty Kuopion Palloseuran Subway Kansallisen Liigan edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Sopimus kattaa kauden 2024 ja sisältää option kaudesta 2025.

32-vuotias valmentaja Valtteri Kumpuniemi on uusi KuPSin Kansallisen Liigan joukkueen vastuuvalmentaja. Kumpuniemi toimii tällä hetkellä Palloliiton Lännen tyttöjen aluevalmentajana ja tyttöjen U19-maajoukkueessa valmentajana.

Kumpuniemi on iästään huolimatta valmentanut jo vuosia. Syntyjään rovaniemeläinen aloitti valmennuksen viisitoista vuotta sitten ja on sen jälkeen kehittänyt itseään valmentamisen ohessa kouluttautumalla valmentajan ammattiin porras kerrallaan. Kumpuniemi on suorittanut liigavalmentajan kriteeristön UEFA A-valmennuspätevyyden jo kuusi vuotta sitten ja tavoitteena suorittaa ylin UEFA Pro-tutkinto ensi kauden aikana.

Valmentajan kokemusta on mm. ensin poikapuolella ja myöhemmin oululaisen ONS:n organisaatiossa tyttöjen talenttivalmentajana ja naisten liigajoukkueen kakkosvalmentajana. Sen jälkeen kokemusta on kertynyt Tampereen Ilveksessä tyttöjen talenttivalmentajana ja Tampereen akatemian johtajana, ennen siirtymistä Lännen aluevalmentajaksi, jossa hän on ollut reilun kahden vuoden ajan. Nuorten maajoukkueen tehtävissä hän toiminut ensin U16-tyttöjen ja sittemmin U19-tyttöjen valmennuksessa yhteensä seitsemän vuoden ajan.

Kumpuniemi on innoissaan uudesta pestistä Kuopion Palloseurassa.

”Todella innostuneet ja luottavaiset fiilikset. Sopivasti myös jännitystä uuden alun edessä, jota helpottaa KuPSin ammattimainen organisaatio. Olen tehnyt paljon töitä kehittyäkseni valmentajana ammattilaiseksi ja tämä mahdollisuus on loistava askel valmentajana. En malta odottaa, että päästään suunnittelemaan kautta ja tositoimiin”, kertoo Kumpuniemi tunnelmiaan.

”Tunnen Kansallisen liigan erittäin hyvin, niin pelaajat ja joukkueet ja suurin osa valmentajistakin on ennestään tuttuja. Olen myös toiminut paljon nuorten pelaajien kanssa seuroissa ja nuorten maajoukkueessa, joten tuttuja pelaajia on laajasti sekä liigaringeistä, että niiden ulkopuolelta”, taustoittaa Kumpuniemi.

Kumpuniemi kiittää hyvästä työstä aiempia valmentajia ja kuopiolaisten taustaryhmää.

”Opo ja Pade ovat tehneet hienoa työtä sekä menestyvän joukkueen. Minulla on isot saappaat täytettävänä, mutta niin sen pitää ollakin, kun pelataan Suomen huipulla. Olen kova tekemään töitä, tavoitteena on aina avoin, suora ja työteliäs toimintakulttuuri. Treenataan kovempaa kuin pelit, jotta saadaan sellainen vaste, joka puskee meitä kehittymään mahdollisimman paljon sekä yksilöinä että joukkueena”, kehuu Kumpuniemi KuPSin työtä naisten jalkapallon eteen.

KuPSin toimitusjohtaja Vesa Kauppila on tyytyväinen uuteen päävalmentaja valintaan.
”Valtteri tulee mukaan tärkeään hetkeen, jossa käynnistyy meillä tavallaan uusi projekti ja näköpiirissä on jonkun verran vaihtuvuutta joukkueeseen. Valtterilla on moderni näkemys pelaajien kehittämisestä ja maajoukkuetoiminnan kautta myös kansainvälisistä vaatimuksista. KuPS liigajoukkueen valmennus on ilman muuta hänelle hyvä haaste valmentajan uralla. Nyt päävalmentajakysymyksen ratkettua pääsemme rakentamaan ensi kautta toden teolla”, kertoo Kauppila.

Tervetuloa Kuopioon Valtteri!