UWCL: Agarista CSF – KuPS 0-6 (0-2)

Ariyo (2), Nurmi, Kaikkonen, Santamäki ja Rochi maalinteossa miniturnauksen pronssiottelussa

Liettuassa pelattava UEFA Women’s Champions League:n miniturnaus päättyy tämän päivän sijoitusotteluihin. Suomen edustaja Kuopion Palloseura päätti oman osuutensa voitokkaasti kukistamalla moldovalaisvastustajansa Agarista CSF:n päivän pronssiottelussa maalein 0-6. KuPS sijoittuu tässä miniturnauksessa kolmanneksi Agaristan jäädessä neljänneksi.

Voitontahtoinen KuPS oli tämän päivän pelissä täysin ylivoimainen halliten ottelun pelitapahtumia mielin määrin alusta loppuun saakka. Hyökkääjä Roosa Ariyo viimeisteli ensimmäisellä puoliajalla keltamustan kaksi ensimmäistä osumaa, jonka jälkeen pääsivät Aada Nurmi, Saga Kaikkonen, Emma Santamäki ja Gentjana Rochi kukin vuorollaan nautiskelemaan maalinteosta toisen puoliajan aikana. Maalivahti Meri Hämäläinen sai pelata todella helpon nollapelin kuopiolaismaalin tolppien välissä.

Ariyo viimeisteli pikavauhtia toisen ja kolmannen turnausmaalinsa

Ariyo onnistui heti alussa, kun ottelua oli ehditty pelata ainoastaan 54 sekuntia. Laitapelaaja Sanni Kouva lähetti sivurajalta tarkan laitakeskityksen, jonka Ariyo puski alanurkasta sisään: 0-1. Hyökkääjä onnistui uudestaan puolustaja Niitty Hahlin syötöstä, kun ottelua oli pelattu kahdeksan ja puoli minuuttia: Ariyo voimakas ja terävä veto upposi tarkasti Agaristan maalin takanurkkaan: 0-2. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

KuPS otti pelikentän täydelliseen hallintaansa heti aloitusvihellyksestä lähtien ja heikko vastustaja joutuikin melkoiseen pesukoneeseen koko 90 peliminuutin ajaksi. KuPS kehitteli ottelun aikana roppakaupalla vaarallisia maalintekotilanteita ja toisella puolikkaalla joukkue onnistuikin neljästi.

Nurmi laukoi vapaapotkun jälkitilanteesta 0-3 (49 min), Kaikkonen viimeisteli Tuuli Viinikan hienosta syötöstä 0-4 (75 min), Santamäki laukoi rankkarista 0-5 (84 min) ja kovasti yrittänyt Rochi onnistui viimein Viinikan syötöstä 0-6 (88min). Suurinumeroinen voitto on täysin ansaittu ja isompaankin maalilukemaan olisi ollut mahdollisuus yltää.

”Hieno ammattimaisuuden osoitus meidän pelaajiltamme tärkeässä paikassa”

”Voitto tuli. Tämä oli joukkueelta hyvä esitys ja hieno ammattimaisuuden osoitus meidän pelaajiltamme keskiviikon pettymyksen jälkeen. Tasoero oli tänään todella iso ja voitto on siihen nähden odotettu”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi kuvaili voitokasta pronssipeliä, jossa Agarista jäi täysin kuopiolaisten jyrän alle.

”Heti alussa saatu 1-0-maali oli osoitus siitä, miten me halusimme tänään pelata. Nopean johtomaalin jälkeen pelaamisesta tuli ehkä vähän tukkoisempaa ja monimutkaisempaa ja taas toisaalta vastustaja puolusti urhoollisesti pysyen sitkeästi mukana. Tauolla me teimme muutamia tarkentavia korjauksia omaan pelaamisemme ja toinen puoliaikahan olikin sitten täyttä rumputulta koko 90 peliminuutin ajan. Tämän turnauksen jälkeen meillä on nyt edessämme kotimaisen kilpailukauden loppusuora, joka alkaa viikon kuluttua”, päävalmentaja muistutti.

Siauliain kaupungissa pelattava miniturnaus huipentuu lauantai-illan finaaliotteluun, jossa skotlantilainen suurseura Celtic FC Women ja turnausjärjestäjänä toimiva kotijoukkue FC Gintra iskevät yhteen kello 18.00 alkaen Suomen aikaa. Loppuottelun voittaja etenee jatkoon mestareiden liigan toiselle kierrokselle.

KuPS: Meri Hämäläinen, Kaela Hansen, Emma Santamäki, Liina Nora (73 min Eerika Appelqvist), Niitty Hahl (79 min Minja Hattunen), Sanni Kouva (62 min Tuuli Viinikka), Anni-Maija Kauppila, Aada Nurmi, Gentjana Rochi, Roosa Ariyo (62 min Nanna Savolainen), Lavdije Begolli (73 min Saga Kaikkonen)