Urho Nissilä on valittu Veikkausliigan elokuun pelaajaksi!

Kuopion Palloseuran keskikenttäpelaaja Urho Nissilä on valittu Veikkausliigan elokuun parhaaksi pelaajaksi. Nissilän lisäksi elokuun tähdistöjoukkueeseen KuPS:sta valittiin Janis Ikaunieks.

Nissilä pelasi KuPS:n paidassa elokuussa neljässä ottelussa, joissa Upi onnistui maalinteossa myös neljästi. Maaliensa lisäksi Nissilä tarjoili elokuun Veikkausliiga-otteluissa yhden maaliin johtaneen syötön.

Tällä kaudella Nissilä on iskenyt Veikkausliigassa yhteensä komeat seitsemän maalia ja tarjonnut kuusi maalisyöttöä. Upi on Veikkausliigan maalintekijätilastossa toisensa kahdeksan maalia viimeistellään FC Interin Benjamin Källmanin jälkeen. Viime kaudella Veikkausliigan syöttöpörssin voittanut Nissilä johtaa syöttötilastoa myös tällä kaudella kuudella maalisyötöllään.

Kesän erinomaiset otteet toivat Nissilälle paikan myös Suomen A-maajoukkue Huuhkajissa. Nissilä pelasi 45 minuuttia viime viikolla harjoitusottelussa Walesia vastaan ja lauantaina Nissilä debytoi myös MM-karsinnoissa, kun hän pääsi kentälle noin vartti ennen loppua ottelussa Kazakstania vastaan. Huuhkajat kohtaavat seuraavaksi tiistai-iltana 7.9. vieraskentällä Ranskan, kun MM-karsinnat jatkuvat. Nissilä kärkkyy peliminuutteja myös yhtä maailman parasta maajoukkuetta vastaan.

Janis Ikaunieks pelasi elokuussa kolmessa KuPS:n Veikkausliiga-kamppailussa. Latvialainen pallotaituri onnistui kolmesti maalinteossa ja syötti lisäksi yhden KuPS-osuman. Latvian maajoukkuepelaajan alkukautta sotkivat loukkaantumiset, mutta kuntoon päästyään Jänis on ollut ajoittain lähes pitelemätön. Myös Ikaunieks on tällä hetkellä maajoukkuekomennuksella Latvian mukana.

KuPS:n seuraava ottelu pelataan tulevana lauantaina 11.9.2021, kun keltapaidat saavat vastaansa vahvassa vireessä liitävän SJK:n Seinäjoelta.

Veikkausliigan elokuun joukkue:

Yann Fillion (AC Oulu)
Miro Tenho (HJK) – Ruxi (AC Oulu) – Lucky Opara (AC Oulu)
Denys Oliinyk (SJK) – Jair (HJK) – Janis Ikaunieks (KuPS) – Magnus Breitenmoser (AC Oulu)
Urho Nissilä (KuPS) – Ariel Ngueukam (SJK) – Petteri Forsell (FC Inter)

Kuukauden pelaaja: Urho Nissilä (KuPS)
Kuukauden valmentaja: Jyrki Ahola (AC Oulu)