Tulevaisuuden Tähdet-ohjelmassa mukana 28 joukkuetta

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Tulevaisuuden Tähdet-ohjelma lanseerattiin 18.5 ja mukaan ohjelmaan oli hyväksytty viisi Subway Kansallisen Liigan joukkuetta. 

Tulevaisuuden Tähdet-ohjelman tavoitteena on sitouttaa tyttöfutareita vahvemmin lajiin ja paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin ja sitä myötä kasvattaa kannattajakulttuuria Kansallisen Liigan otteluissa. Tyttöjoukkueilla Itä-Suomen alueella on ollut mahdollisuus hakea mukaan KuPS:n joukkueen  koordinoimaan ohjelmaan.

Tulevaisuuden Tähdet-ohjelmaan joukkueet on valittu hakemusten perusteella ja KuPS:n joukkuemäärä on ylittänyt tavoitteet ja mukana onkin nyt jo 28 joukkuetta seitsemästä eri seurasta.

KuPS-koordinaattorina toimii lähes 200 ottelun kuopiolainen liigapelaaja Anni-Maija ”Anttu” Kauppila. ”Anttu” kommentoi alkua vauhdikkaaksi. ”Ajattelin ensin, että 15 junnujoukkuetta olisi hyvä ja 20 jo kova tavoite, koska välimatkat Itä-Suomessa ovat kaikille haaste.  Tämä määrä on yllättänyt ja myös se kuinka hyvän vastaanoton olemme saaneet eri seuroilta ja joukkueilta. Tässä vaiheessa jo iso kiitos eri seurojen taustoille, jotka ovat olleet edesauttamassa kontaktoinneissa ja joukkueiden mukaan saamisessa”.

KuPS:n Tulevaisuuden Tähdet-ohjelma pitää sisällään muun muassa pelaajavierailuja, jotka onkin alkaneet jo kesäkuussa.  Ensimmäinen Subway Kansallisen Liigan ottelu oli vauhdikas Åland Unitedia vastaan ollut kotiottelu 11.6, jossa tehtiin heti kauden paras yleisömäärä. ”Kotiotteluissa meillä on käytössä LähiTapiolan VIP-teltta, jossa on pientä ohjelmaa joukkueille ennen ottelua. Muutama joukkue pääsee lisäksi käymään pukukoppivierailulla ennen ottelua ja heti ottelun jälkeen kaikki pääsee liigajoukkueen kanssa tapaamiseen, jossa voi ottaa yhteiskuvia ja fanikorttien nimikirjoituksia. Ensimmäinen ottelu näytti, että homma onnistui ja sitä kehitetään kokemuksen myötä eteenpäin”, jatkaa Kauppila.

Seuraava kotiottelu on lauantaina 23.7, kun sarjanousija Nurmijärven Jalkapalloseura saapuu Väre Areenalle. Paikalle onkin tulossa useita ohjelman junnujoukkueita kannustamaan. Viime viikolla me kävimme useamman liigapelaajan kanssa Iisalmessa, jossa oli hyvin rakennettu ja markkinoitu tyttöjalkapallotapahtuma. ”Meillä oli hauskaa ja oli ihana nähdä kuinka hyvin meidät otettiin vastaan”, toteaa liigapelaaja Nanne Ruuskanen.

Kesä ja syksy jatkuu ohjelman puitteissa siten, että Kansallisen Liigan ottelutapahtumien lisäksi tapaamme juniorijoukkueita ja liigapelaajat tekevät mm. erilaisia haasteita videoiden välityksellä junioreille. KuPS:n liigajoukkue johtaa sarjaa ja puolustaa viime kauden Suomen mestaruutta. Elokuussa joukkue tekee viikon reissun Puolaan, jossa kohdataan Mestareiden liigassa kaksi joukkuetta. Sen lopputulos ratkaisee, jatkuuko europelit siitä eteenpäin. Kansallinen liigan runkosarja loppuu elokuun lopussa HJK:ta vastaan ja KuPS on tällä hetkellä kiinni runkosarjan voitosta.  Runkosarjan jälkeen KuPS jatkaa ylemmässä Mestaruussarjassa, jossa kohtaa viisi muuta liigan kärkijoukkuetta kertaalleen ja Kansallisen liigan huipennus on viimeinen kierros 22.10, josta KuPS hakee mestaruuden uusimista.

Tulevaisuuden Tähdet-koordinaattorin yhteystiedot: Anni-Maija Kauppila, anni-maija.kauppila(at)kups.fi, puhelin 050 – 411 7136

Tulevaisuuden tähdet joukkueet ja seurat Itä-Suomessa:

FC Siili T8
FC Siili T11
FC Siili T12
FC Siili T13
FC Siili T14
KiuPa T9
KiuPa T11
KiuPa T13
Klubi-36 T8-9
Klubi-36 T10-11
Klubi-36 T12-13
Klubi-36 T14-15
KuPS T8 Ilvekset
KuPS T8 Saukot
KuPS T9 Ilvekset
KuPS T9 Saukot
KuPS T10
KuPS T11
KuPS T12 Keltainen
KuPS T13
KuPS T14
KuPS T15
Lapa-95 Liisat
Lapa-95 T15
ToU T11
WJK T11
WJK T13
WJK T15