Tomi Erola Kuopion Palloseuran toimitusjohtajaksi

Kuopion Palloseura Oy on nimennyt uudeksi toimitusjohtajaksi Tomi Erolan, jolla on pitkä kokemus suomalaisen jalkapallon johtotehtävistä, myyntityöstä ja vientiteollisuuden kansainvälisistä projektitöistä.


Toimitusjohtajaksi nimetty 51-vuotias Tomi Erola saapuu Kuopion Palloseuraan Ilves-Hockeyn myyntipäällikön tehtävistä, jotka hän aloitti huhtikuussa 2022. Sitä ennen Erola tunnetaan pitkäjänteisenä jalkapallotoiminnan kehittäjänä Tampereen seudulla. Hän oli 90 luvulla perustamassa KOO-VEE FC:tä, jonka toiminta siirtyi ensiksi Ilves Ry:lle ja toiminnan kasvaessa seura yhtiöitettiin 2011. Erola toimi Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtajana ja oli mukana Tammelan stadionhankkeen läpimenossa.

Tomi Erolan aikana Ilves Edustus Oy kasvoi vuosien aikana niin urheilullisesti kuin myös liiketalouden näkökulmasta. Ilves Edustus Oy teki jokaisena vuotena positiivisen tuloksen Erolan ollessa seuran toimitusjohtajana.

Erola on sanonut aikaisemmin haastattelussa, että Ilves tulee olemaan aina hänen sydämessään, mutta tilaa Kuopion Palloseurallekin on siitä huolimatta.
”KuPS on yksi Suomen johtavimmista jalkapalloseuroista. Olen todella iloinen, että KuPS valitsi minut toimitusjohtajakseen. Vaikka olen Ilveksen kasvatti ja edustanut seuraa pitkään koen, että tämä on ainutlaatuinen tilaisuus viedä KuPSia, yhtä Suomen menestyksekkäintä seuraa eteenpäin. Kiitän KuPSia tästä mahdollisuudesta ja tulen varmasti tekemään kaikkeni seuran menestyksen eteen.”


Uusi toimitusjohtaja näkee, että hänellä on paljon annettavaa Kuopion Palloseuralle ja odottaa innolla tulevia vuosia.
”Urheiluseuratoiminnassa moniosaaminen on valttia, mutta koen, että oma erityisosaaminen on talouden hallinnassa, myyntityössä sekä verkostoitumisessa. KuPS toivottavasti saa uuden stadionin lähivuosina ja pystymme sitä kautta tuomaan jotain uutta toimintaamme. Lisäksi omien nuorten pelaajien tarkkailu, ja heidän nostamisensa edustukseen, ja sitä kautta isoimmille areenoille ulkomaille, on yksi selkeä painopiste. Tätä tulemme myös painottamaan uuden urheilutoimenjohtajan rekrytoinnissa. Alamme myös laatimaan uutta strategiaa, missä nämä asiat ovat myös vahvasti keskiössä.”

Kuopion Palloseura ilmoitti syyskuun alkupuolella aloittavansa uuden toimitusjohtajan haun, ja prosessissa vahvasti mukana ollut Kuopion Palloseuran hallituksen puheenjohtaja Vesa Kauppila on tyytyväinen lopputulokseen.

”Tomi täyttää hyvin mm. kriteerit liiketoiminnan johtamisessa eli mitä asetimme tehtävään haun alussa. Lisäksi erittäin isona plussana Tomi on jalkapalloliiketoiminnan osaajana yksi Suomen kokeneimmista ja osaavimmista toimitusjohtajista. Hänellä on myös vahva kokemus omien pelaajien myymisestä maailmalle, laaja kontaktiverkosto Suomessa ja maailmalla, samoin talous ja myyntiosaaminen vahvaa. Näen että Tomin vajaan parin vuoden breikki jalkapallosta jääkiekon pariin on meille hieno asia ja se kokemus voi tuoda paljon uusia ajatuksia toisesta lajista. Siirryn takaisin puheenjohtajan rooliin, kun Tomi pääsee aloittamaan ja jatkamme työtä tiiviisti työparina 100-vuotiaan KuPSin hyväksi”, kertoo väliaikaisena toimitusjohtajana toiminut Kauppila.


Tomi Erola aloittaa virallisesti Kuopion Palloseuran toimitusjohtajana marraskuun alkupuolella ja siihen asti tehtävästä vastaa Vesa Kauppila.