Tim Väyrynen siirtyy KuPS:aan 

Hyökkääjä Tim Väyrynen siirtyy Kuopion Palloseuraan. 28-vuotiaan Espoossa syntyneen Väyrysen sopimus kattaa loppukauden lisäksi myös pelikauden 2022. 

Väyrynen on espoolaisen FC Hongan kasvatti. Kaudella 2013 Väyrynen voitti vasta 20-vuotiaan Veikkausliigan maalikuninkuuden espoolaisten paidassa viimeisteltyään komeat 17 täysosumaa. Nappikausi toi Väyryselle unelmasiirron, kun hän vaihtoi Tapiolan Urheilupuiston maisemat saksalaisen suurseura Borussia Dortmundin keltamustiin.

Dortmundin organisaatiossa Väyrynen pelasi kaksi kautta, kunnes tie vei FC Viktoria Kölnin riveihin. Kölnin jälkeen ura jatkui Keski-Euroopassa Dynamo Dresdenissä, Hansa Rostockissa ja Roda JC:ssa, kunnes kesken kauden 2019 Väyrynen palasi Suomeen ja Helsingin Jalkapalloklubiin.

HJK:ssa vietetyt puolitoista kautta olivat Väyryseltä onnistuneita. Viime kaudella 2020 hyökkääjä iski helsinkiläisille yhdeksän maalia ja tarjosi neljä maaliin johtanutta syöttöä. Kauden 2021 Väyrynen aloitti albanialaisessa KF Tiranassa, jonka kanssa hän purki sopimuksensa kesällä.

192-senttinen maaliahne hyökkääjä on erinomainen lisä kuopiolaisten yläkertaan. 109:ssä Veikkausliigaottelussa 45 maalia tehtailleen hyökkääjän odotetaan tuovan lisää tehoja kuopiolaisten hyökkäyskalustoon.

Väyrynen ei ole kuopiolaisten käytettävissä vielä UEFA Europa Conference Leaguen 3. karsintakierroksella FC Astanaa vastaan pelilupa-asioiden vuoksi.

”Tulen varmasti nauttimaan pelaamisesta upeiden pelaajien kanssa”

Espoolaislähtöinen maalitykki on omien sanojensa mukaan äärimmäisen innoissaan tulevista haasteista keltamustassa peliasussa.

”Itselläni on aivan loistavat fiilikset ja olen todella iloinen, että pääsen pelaamaan jatkossa KuPS:n puolesta. Olen nähnyt urallani paljon Euroopassa, mutta Suomessa olen toistaiseksi pelannut vain pääkaupunkiseudulla. On hienoa päästä nyt näkemään ja kokemaan kuopiolainen jalkapallokulttuuri. Seura ja joukkue haluavat kehittyä ja mennä kaikin tavoin eteenpäin, siihen tarvitsemme myös jokaisen kuopiolaisen tuen”, Väyrynen tunnelmoi.

KuPS:n edesottamuksia Väyrynen on seurannut viime aikoina tiiviisti. Hänen mukaansa joukkue on täynnä laadukkaita pelaajia, joilla on tällä kaudella mahdollisuudet mihin vaan.

”KuPS on näyttänyt kaikille, että joukkueella on mahdollisuudet mihin vaan. Pelaamme tosissamme Veikkausliigan mestaruudesta ja Euroopassakin kulkee upeasti. Pyrin kehittämään joukkuettani, sekä itseäni ja tekemään kaikkeni sen eteen, että KuPS menestyy”, Väyrynen kertoo.