Tervetuloa Kuopioon Tuuli Viinikka!

KUVA: Joope Erkkilä / Ilves

Kuopion Palloseura vahvistaa Kansallisen Liigan joukkuettaan Ilveksestä siirtyvällä 19-vuotiaalla Tuuli Viinikalla. Sopimus nuoren pelaajan kanssa on kestoltaan yksivuotinen, jossa myös optio kaudesta 2025.

Hämeenlinnasta kotoisin oleva Tuuli Viinikka siirtyi HJS:stä Ilvekseen kaudelle 2021. Viinikka teki oman Kansallisen Liigan debyyttinsä kaudella 2022 ja pelasi lopulta 19 ottelua kyseisellä kaudella. Juuri päättyneellä kaudella hän pelasi 24 liigaottelua onnistuen viimeistelemään kuusi liigamaalia. Pelattuja Kansallisen Liigan otteluita on siten yhteensä 43 ja liigamaaleja seitsemän. Viinikka viihtyy niin laitalinkkinä kuin myös puolustajana.

Tuuli on pelannut lisäksi yhteensä 15 nuorisomaaottelua Suomen U19-maajoukkueessa. Nuoresta iästä huolimatta Viinikka oli mukana myös heinäkuisella U21-leirillä sekä on osa Helmareiden joukkuetta marraskuun UEFA Nations League-otteluissa. Lupaavasti alkanut pelaajaura jatkuu nyt seuraavaksi Kuopiossa KuPSin ammattimaisessa ja laadukkaassa ympäristössä.

”Valitsin Kuopion Palloseuran sen takia, koska se tuntuu tällä hetkellä itselleni parhaalta vaihtoehdolta. Kuopiossa on olosuhteet kunnossa ja pääsen keskittymään täysin jalkapalloon”, kertoo Viinikka päätöksen taustoja.

Nuorella monipuolisella pelaajalla on selvät suunnitelmat ja odotukset tulevalta kaudelta.

”Ensi kaudelta odotan paljon kovia pelejä niin Suomessa kuin myös Mestarien liigassa. Odotan, että pystyn ottamaan itse askeleita eteenpäin pelaajana. Tavoitteena tulevalla kaudella on sopeutua ammattipelaajan arkeen ja päästä kehittämään niitä asioita, joita täytyy vielä kehittää”, kertoo Viinikka.

Tervetuloa Kuopion Palloseuraan Tuuli Viinikka!