Tervetuloa Kuopioon Ousmane Diawara!

Kuopion Palloseura vahvistaa rivejään. Hyökkääjä Ousmane Diawara liittyy keltamustaan lainasopimuksella itävaltalaisesta SCR Altachista.

Ousmane Diawara on lähtöisin Malilta, josta tie vei 8-vuotiaana Ruotsiin ja jalkapallokoulutuksen hän sai Vasalunds IF:ssä. 24-vuotias hyökkääjä teki oman läpimurtonsa Superettanissa kaudella 2023, jolloin ruotsin kansalaisuuden omistava kärki pelasi 28 ottelua ja viimeisteli yhteensä 9 maalia.

Tammikuussa 2024 Diawara siirtyi Itävallan Bundesliigassa pelaavaan SCR Altachiin, jossa kuitenkin peliaika jäi vähäiseksi – kentällä hyökkääjä on käynyt neljässä pääsarjaottelussa. Nyt vahvan pääpelaamistaidon omistava kärkipelaaja saapuu Kuopioon loppukauden mittaisella lainasopimuksella, joka pitää sisällään myös osto-optio.

KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara luonnehtii Ousmanea pelaajaksi, joka sopii Kuopion Palloseuran pelityyliin täydellisesti.

”Ousmane on nopea ja vahva pelaaja. Hänellä on vahva tausta Ruotsista, ja saimme sieltä hänestä hyvät suositukset. On hienoa, että saamme hänet vahvuuteemme heti, ja uskomme, että hän sopii pelitapaamme paremmin kuin hyvin.”

Lainasopimuksen paperit on viimeistelty tänään ja pelaaja saapui lääkärintarkastukseen Luxemburgiin. Pelaajan peliluvan odotetaan saapuvan perille ennen huomista euro-ottelua ja sitä myötä on mahdollista, että Ousmane nähtäisiin jopa huomenna kokoonpanossa.

Ousmane on enemmän kuin tyytyväinen ensimmäiseen iltaan joukkueen kanssa.

”Tuntuu hyvältä olla täällä, olla osa tätä joukkuetta. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan pelaajiin paremmin. Viime kausi oli minulta onnistunut ja nyt haluan kehittyä pelaajana entistä enemmän. Uskon, että tämä on oikea seura kehittämään minusta entistä paremman pelaajan”, kertoo Diawara.

Tervetuloa keltamustaan Ousmane Diawara!