TERVETULOA KUOPIOON EMMA SANTAMÄKI!

PELAJAAKUVA: Janne Hirvensalo

Kuopion Palloseura hankki laatuluokan pelaajavahvistuksen Turun Palloseurasta. Emma Santamäki on tehnyt pelaajasopimuksen, joka kattaa vuoden 2023 sekä sisältää option vuodesta 2024.

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura on tehnyt uuden pelaajahankinnan loppukautta varten. KuPS ja puolustaja Emma Santamäki (26) ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka on kestoltaan 1+1.

Turun Palloseuran kasvatti Santamäki on hankkinut vankkaa pelikokemusta kovista eurooppalaisista sarjoista. Hän teki oman liigadebyyttinsä kotimaassa TPS-paidassa 2013 pelaten sen jälkeen jonkin aikaa Italiassa ja kolme sarjakautta Ruotsissa. Kokenut puolustaja pelasi Tukholman AIK:n riveissä 21 pääsarjaottelua 2021 ja seuravana vuonna 24 pääsarjaottelua Umeå IK:n riveissä onnistuen kertaalleen maalinteossakin.

Emma pelasi Ruotsin kovassa pääsarjassa Damallsvenskanissa kahden kauden aikana yhteensä 45 liigaottelua, jonka jälkeen palasi Uumajasta Turun Palloseuraan tämän vuoden tammikuussa. Hän on pelannut tällä kaudella 11 sarjaottelua Subway Kansallisessa Liigassa tehden yhden liigamaalin. Emma on kellottanut peliminuutteja tähän mennessä 147 pääsarjaottelussa Suomen liigakentillä tehden seitsemän liigamaalia, nämä kaikki kasvattajaseurassaan TPS:ssä.

Paluu suomeen on ollut onnistunut, sillä Emma palkittiin kesäkuun kuukauden pelaajaksi Kansallisessa Liigassa. Lisäksi TPS toppari on tällä hetkellä kolmannella tilalla Kansallisen Liigan tähtipörssissä.

Emma on pelannut yhteensä 28 nuorisomaaottelua Suomi-paidassa (U17-U21) sekä neljä ottelua U23-maajoukkueessa. Vakuuttava pelaajaura jatkuu nyt Kuopion Palloseuran väreissä. Emma liittyy KuPSin pelaajavahvuuteen ensi viikolla 14. heinäkuuta ja aloittaa valmistautumisen tekemään oman KuPS-debyyttinsä.

Suomalaistoppari saapuu Kuopioon hyvällä mielellä.

”Tosi hyvät ja innokkaat fiilikset tulla KuPSiin. Uskon että Kuopion Palloseura pystyy tarjoamaan minulle hyvän ammattimaisen ympäristön, jossa kehittyä ja mennä eteenpäin. Osaltaan oli vaikea päätös jättää tepsi kesken kauden, mutta tätä mahdollisuutta ei voinut jättää ottamatta. Tavoitteena on omalla osaamisellani auttaa joukkuetta saavuttamaan Suomen mestaruus, voittaa Suomen Cup sekä Mestarien liigassa päästä mahdollisimman pitkälle” kertoo Emma Santamäki tuntemuksiaan siirrosta.

Tervetuloa Kuopioon Emma Santamäki!