Tervetuloa Kuopion Palloseuraan Muritala Mohammed!

Kuopion Palloseura ja hyökkääjä Muritala Omotosho Mohammed ovat solmineet kauden 2024 kattavan lainan. Hyökkääjä saapui Suomeen torstaina ja on päivän harjoitusottelussa jo valmennuksen käytettävissä.

Kuopion Palloseura on tehnyt uuden pelaajasopimuksen kautta 2024 silmällä pitäen. 20-vuotias nigerialainen Muritala Omotosho Mohammed saapuu lainalle Kuopioon TikiTaka FC:stä ja lainasopimus kattaa kauden 2024. Sopimuksessa on myös pykälä, jonka pohjalta KuPS voi purkaa lainan kesän siirtoikkunassa.

Hyökkääjä on nigerialaisen TikiTaka Akatemian kasvatteja, jossa pelaaja on saanut oman jalkapallokasvatuksensa. Muritala saapuu pohjoismaihin toista kertaa urallaan – pelaaja kävi BK Häckenissä kahdella testijaksolla ollessaan vielä alaikäinen. Toinen testijaksoista oli seuran Akatemiassa ja jälkimmäinen edustusjoukkueen mukana.

Pelaajan löysi mestarivalmentaja Jani Honkavaara, joka kävi joulukuussa pelaajatarkkailureissulla Nigeriassa.

”Kävin joulukuussa pelaajatarkkailumatkalla Nigeriassa, jossa seurasin 12 joukkueen turnausta. Joukkueet oli pääsääntöisesti koottu nuorista potentiaalisista pelaajista juuri tätä turnausta varten, ja peleistä sai hyvän käsityksen, millaista jalkapalloa siellä pelataan. Myös pelaajien elinympäristön näkeminen oli silmiä avaava kokemus”, kertoo Honkavaara taustoista.

Mohammed Muritala oli pelaaja, joka jäi Honsun mieleen heti tarkkailureissun alkumetreillä.

”Muritala oli ensimmäinen pelaaja, joka jäi mieleeni. ”Muri” pelasi joukkueessaan toista hyökkääjää, ja hänessä oli tiettyä yllätyksellisyyttä ja nälkää, joita ei eurooppalaisissa pelaajissa juurikaan näe. Jalkapallo Nigeriassa on kuitenkin hyvin erilaista kuin Euroopassa, joten harkitsimme todella pitkään ennen kuin päätimme tuoda hänet Suomeen”, kertoo Honsu.

Honkavaara näkee, että Murin tuominen Suomeen on seuralle hyvä oppimatka siitä, miten afrikkalaisia nuoria pelaajia voidaan jatkossa sopeuttaa suomalaiseen jalkapalloon.

”Tämä on meille seuranakin hyvä oppimatka, koska afrikkalaisen pelaajan sopeuttaminen sekä elämään että jalkapalloon Skandinaviassa ei ole helppoa. Hän pelaa varmastikin ensin joitakin pelejä myös akatemiajoukkueessamme, jotta saamme hänet totutettua suomalaiseen jalkapalloon, mutta tavoitteena on tietenkin, että hän auttaisi meitä edustusjoukkueessa. Aika näyttää. Joka tapauksessa on hienoa, että hän on täällä”, kertoo Honkavaara.

Muri on todella onnellinen uudesta sopimuksestaan.

”Tuntuu todella hyvältä, olen todella onnellinen, että sain sopimuksen Kuopion Palloseuran kanssa. Kaikki mitä minulle kerrottiin suomesta, on totta – ihmiset ovat täällä todella ystävällisiä”, kertoo Muri.

Muritala on todella kiitollinen myös TikiTakalle siitä, miten he ovat kehittäneet häntä vuosien aikana.

”TikiTaka on kehittänyt hyviä pelaajia vuosien aikana, valmennus ja taustat ovat hyvässä kunnossa. He ovat antaneet minulle paljon ja kehittäneet minut pelaajana siihen pisteeseen, että koen olevani valmis pelaamana täällä. Haluan kiittää heitä siitä työstä”, kertoo Muri.

Sopeutumista Kuopioon helpottaa myös seuran toinen nigerialaishyökkääjä Paul Ogunkoya, jonka Muri tuntee jo entuudestaan. He ovat pelanneet aikaisemmin yhdessä samassa joukkueessa Nigeriassa.

Muritala on mukana jo tämän päivän ottelun kokoonpanossa, joten pääset näkemään Murin otteita jo heti tuoreeltaan. Kuopion Palloseura kohtaa harjoitusottelussa Ykkösliigaan valmistautuvan FF Jaron ja peli vihelletään käyntiin kello 15:00 Väre Areenalla. Voit seurata ottelua myös kotisohvalta KuPSTV:n kautta.

Tervetuloa Kuopioon Muri!