Taneli Hämäläiselle kutsu Pikkuhuuhkajiin

Kuopion Palloseuran puolustaja Taneli Hämäläinen on saanut kutsun Suomen U21-maajoukkueen mukaan otteluihin Romaniaa ja Kroatiaa vastaan.

Päävalmentaja Juha Malisen luotsaama Pikkuhuuhkajat kohtaavat 25.3. harjoitusottelussa vieraskentällä Romanian. Romania-ottelu valmistaa joukkuetta erinomaisesti tärkeään EM-karsintaotteluun Kroatian vieraana 29. maaliskuuta. 

Hämäläiselle maajoukkuekuviot ovat jo tutut, sillä Tane on ollut joukkueensa avauskokoonpanossa käynnissä olevien EM-karsintojen jokaisessa ottelussa.

EM-karsintojen A-lohkon tilanne on vähintään mielenkiintoinen. Kuudesta pelaamastaan karsintaottelusta Suomi on kerännyt 10 pistettä ja on lohkossaan neljäntenä. Kroatia johtaa lohkoa puhtaalla pelillä ja 18 pisteellään, sijoilla kaksi ja kolme ovat 15 pisteen Norja ja 12 pisteen Itävalta. 

Pikkuhuuhkajilla on jäljellä neljä ottelua. Lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen etenevät suoraan kesällä 2023 Romaniassa ja Georgiassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Muut lohkokakkoset karsivat neljästä kisapaikasta EM-jatkokarsinnoissa syksyllä 2022.