Tänään vietetään Minna Canthin ja tasa-arvon päivää

Siniristiliput liehuvat tänään tasa-arvon puolesta. Tämä päivä 19. maaliskuuta on kirjailija Minna Canthin (1844 – 1897) syntymäpäivä ja vakiintunut yleinen liputuspäivä Suomessa. Canth on kahdeksas suomalainen merkkihenkilö ja ensimmäinen suomalainen nainen, joka on saanut oman liputuspäivän.

Kuopiossa vaikuttanut Canth toimi omana aikanaan tasa-arvon esitaistelijana. Kuopion Palloseura haluaa myös toimia tasa-arvon edistäjänä ja eteenpäinviejänä omassa jokapäiväisessä toiminnassaan. Naisten liigajalkapallo siirtyi kolme vuotta sitten kuopiolaisseuran alaisuuteen ja tyttöjalkapallo siirtyi viime vuonna legendaaristen keltamustien värien alle. Innokkaat pelaajat pääsevät näin harjoittamaan rakastamaansa lajia 98-vuotiaan perinneseuran ammattitaitoisessa valmennuksessa.

50:s naisten pääsarjakausi on alkamassa

Suomalaisessa jalkapalloilussa on alkamassa hieno juhlakausi: edessä on 50:s naisten pääsarjakausi. KuPS saavutti viime vuonna seurahistoriansa ensimmäisen SM-mitalin naisten jalkapalloilusta ja KuPS-joukkueen omat kilpailulliset tavoitteet ovat korkealla tänäkin vuonna kolmannella pääsarjakaudellaan.

Naisten pääsarja sai kevättalvella 2020 uuden nimen ja visuaalisen ilmeen ydinarvoinaan samanarvoisuus, rohkeus ja tahto menestyä. Kansallinen Liiga kokoaa naisten pääsarjajoukkueet modernin huippujalkapallon äärelle, jossa jokainen pääsee nauttimaan laadukkaasta pelistä joka on täynnä tunnetta, riemua, iloa sekä toisen aitoa kunnioittamista. Myös KuPS haluaa toteuttaa näitä hienoja arvoja omassa toiminnassaan. Kuopion Palloseura toivottaakin kaikille oikein hyvää tasa-arvon päivää. Banzai !