Tänään on keltamusta PELIPÄIVÄ!


Tämän illan KuPS – FC Honka-ottelu toimii Mieli pelissä-kampanjan teemaotteluna

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu tänään Väre Areenalla. Espoolainen FC Honka saapuu vastustajaksi kuudennen sarjakierroksen kotiotteluun, joka pelataan kello 16.00 alkaen PUMA:n toimiessa illan otteluisäntänä. Stadionin sisääntuloportti ja lipunmyyntipiste avautuvat tänään kello 15.00. Tervetuloa koko perheen voimin aurinkoiselle Väre Areenalle kotimaisen huippufutiksen pariin !

FC Honka-ottelu toimii myös Mieli pelissä-kampanjan teemaotteluna. Kampanja näkyy ja kuuluu kaikilla Subway Kansallisen Liigan ottelupaikkakunnilla ja lisää puhetta mielenterveydestä sekä sen häiriöistä.


Subway Kansallinen Liiga ja MIELI ry. aloittivat yhteistyön kaudelle 2024, jonka tavoitteena on lisätä pelaajien mielen hyvinvointia ja tietoisuutta mielenterveyden haasteista Suomessa sekä puolustaa kaikkien oikeutta hyvään mielenterveyteen.

Erittäin tärkeässä osassa on myös hälventää mielenterveyden haasteisiin liittynyttä häpeäleimaa, jotta jokainen urheilija voisi avoimesti puhua mieleen liittyvistä asioista sekä pyytää apua, kun tarve sille on.

”On vihdoin aika ymmärtää, miten suuri vaikutus mielenterveydellä on pelaajien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä itse suorituksiin kentällä. Yhä useampi pelaaja kärsii mielen häiriöistä ja sama ongelma on nähtävissä koko yhteiskunnassa”, kertoo Subway Kansallisen Liigan kehityspäällikkö Minna Kauppinen.

”Siksi kaikkien lajin toimijoiden tulee huomioida niin taustojen kuin pelaajien henkinen jaksaminen entistä paremmin ja nähdä mielen hyvinvoinnin edistäminen osana kokonaisuutta”, Kauppinen jatkaa.

Yhteistyö Mieli ry:n kanssa huipentuu 12.–26.5. välisenä aikana pelattaviin kampanjaotteluihin jokaisella liigapaikkakunnalla. Mieli pelissä -kampanja haluaa erityisesti normalisoida puhetta mielenterveydestä sekä nostaa esiin pelaajien ja muiden toimijoiden kokemuksia sekä dataa mielenterveyden haasteista Suomessa.

Kampanjan aikana pelattavissa hyväntekeväisyysotteluissa yleisölle tarjotaan myös mahdollisuus tukea nuorille suunnattua mielenterveystyötä ja kriisiauttamista Suomessa. Otteluissa joukkueiden pelaajat sekä erotuomarit kantavat mielinauhoja.

Kampanjan teemaottelut:

12.5. HJK-Ilves
17.5. PK-35 Vantaa – HJK
18.5. PKKU – Åland United
18.5. JyPK – Ilves
18.5. KuPS – FC Honka
19.5. PK-35 – HPS
25.5. HPS – PKKU
25.5. Ilves – KuPS
25.5. Åland United – PK-35
26.5. FC Honka – PK-35 Vantaa (YLE)

Lahjoitukset

Mielipotti-yhteistyökeräys nuorten mielenterveyden hyväksi:

https://potti.mieli.fi/participant/mieli-pelissa-yhteistyokerays-nuorten-mielenterveyden-hyvaksi

  • MobilePay 60460 (lasten ja nuorten mielenterveystyö)
  • Tekstiviesti 20 €
    • Tekstaa MIELI20 numeroon 16499