Suomen Cupin välierä: Åland U – KuPS 4-3 (1-2)

Tehohyökkääjät Aino Kröger ja Gentjana Rochi maalinteossa Maarianhaminassa

Vahva kotijoukkue Åland United eteni Suomen Cupin tämänvuotiseen loppuotteluun. Maarianhaminassa pelatusta välieräottelusta kehkeytyi seitsemän maalin mittainen mahtava jännitysnäytelmä, joka päättyi lopulta Unitedin niukkaan voittoon erittäin värikkään taistelun jälkeen. Kuopion Palloseura taisteli välieräpelissä upealla otteella viimeiseen pillinvihellykseen saakka joutuen lopulta tunnustamaan viime kauden tuplamestarin paremmakseen. Voittajaksi selviytynyt United kohtaa tämänvuotisessa cup-finaalissa PK-35 Vantaan.

Välieräottelu muodostui ennakko-odotusten mukaisesti tasaväkiseksi taisteluksi. Molemmat joukkueet tulivat kentälle hyökkäämään ja hakemaan maaleja. Kotijoukkue pääsi alussa 1-0-johtoasemaan hyökkääjä Maria Cassandra Korhosen taidokkaan viimeistelyn ansiosta (6 min). KuPS paransi omaan pelaamistaan ensimmäisen puoliajan aikana ja tuli tasoihin 1-1 kapteeni Aino Krögerin onnistuneella rangaistuspotkulla (23 min). Kuopiolaiset pääsivät vuorostaan 1-2-johtoasemaan hyökkääjä Gentjana Rochin tarkalla rankkarilla (35 min) ja näissä numeroissa mentiin tauolle.

Jännittävä maalitehtailu jatkui toisella puoliajalla. United tuli ensin tasoihin 2-2 Signy Aarnan viimeisteltyä vapaapotkutilanteesta (69 min) ja siirtyi pian tämän jälkeen uudelleen johtoasemaan 3-2 (78 min). KuPS haki lopussa tasoitusosumaa kaikin voimin, kunnes Cassandra Korhonen pääsi viimeistelemään läpiajosta ratkaisevantuntuisesti jo 4-2 (88 min). KuPS-joukkue jatkoi sitkeää taisteluaan ja tuli vielä maalin päähän, kun Kröger pääsi laukomaan illan kolmannesta rankkarista 4-3 (90 min). Lisäaikaa oli jäljellä pari minuuttia, eikä keltamusta onnistunut nousemaan enää tasoihin ja sitä kautta jatkoajalle.

Kuopiolaistunnelmat olivat pettyneet pelin jälkeen. Toisen puoliajan vaihdoilla haettiin lisää hyökkäysvoimaa kentälle ja lähelle päästiinkin, mutta voittoon saakka ei tällä kertaa ylletty. ”Tuntuu että voitto oli tarjolla, mutta me annoimme sen pois. Tulos on meille iso pettymys. Harmittaa edelleen se, että näissä isoissa peleissä me emme uskalla pelata kuten me osaamme ja haluamme, vaan pelin tasapaino jotenkin häviää. Se meidän pitää saada korjattua. Me haluamme tietenkin maaleja, mutta ei puolustuksen kustannuksella”, päävalmentaja Ollipekka Ojala mietti pelin jälkeen.

Kuopiolaisten sitkeä taistelu piti pelin jännittävänä aina viimeiseen lisäaikasekuntiin saakka. ”Me pystyimme taistelemaan finaalipaikasta. Onnistujia löytyy, hyökkääjä Aino Kröger on löytänyt oman huippuvireensä ja keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen oli tänään isossa roolissa. Iso pettymys tämä on, pelaajat tekevät kentällä parhaansa mutta ei riittänyt tänään”, päävalmentaja tiivisti tunnelmat.

KuPS: Emma Immonen, Taryn Jakubowski, Gabriella Cuevas, Nanne Ruuskanen, Maja Göthberg (84 min Anni Hartikainen), Emma Peuhkurinen, Lavdije Begolli (84 min Anni-Maija Kauppila), Emmaliina Tulkki (64 min Neea Berg), Aada Törrönen (64 min Heidi Leppämäki) Gentjana Rochi, Aino Kröger