Suomen Cup: NJS – KuPS Akatemia 1-2 (0-1)

Anniina Tuononen ja Sini Riekkinen maalinteossa voitokkaassa cup-ottelussa

Uusi kuopiolaisjoukkue KuPS Akatemia päätti Suomen Cupin alkulohkopelit voitokkaissa tunnelmissa. Subway Kansalliseen Liigaan noussut Nurmijärven Jalkapalloseura kukistui cup-lohkon ottelussa maalein 1-2. Anniina Tuononen ja Sini Riekkinen olivat keltamustan ratkaisijoita ja uusi KuPS-joukkue hankki näin ensimmäisen voittonsa virallisesta kilpailullisesta ottelusta Suomen pelikentillä.

”Fiilis on tottakai hyvä. Liigaporukka oli nyt vastassa ja se tuo tähän oman ekstrafiiliksensä. Peli oli tasainen, jossa me olimme niskan päällä ja voitto oli ansaittu”, valmentaja Ali Al-Musawi kuvaili voittajajoukkueen iloisia tunnelmia.

Ensimmäinen puoliaika eteni tasaisissa merkeissä. Keltamusta pystyi parantamaan omaa pelaamistaan ottelun edetessä ja se tuotti lopulta ansaitun ja kauniin lopputuloksen ison työmäärän päätteeksi. ”Hyvin me pelasimme ensimmäisellä puoliajalla. Tilanteenvaihdot ja viimeiset ratkaisut jäivät kuitenkin vähän piippuun. Kun viimeiset syötöt ruvettiin saamaan perille, saatiin hyvillä tilanteenvaihdoilla maalit. Johtomaalimme tuli hyvän prässin seurauksena: vastustaja avasi omaa peliään vähän vaikeasti, jolloin me saimme pallonriiston ja käänsimme pelin suunnan. Selustassa oli tilaa ja sieltä saimme 0-1-maalin”, valmentaja kuvaili ensimmäisen puolikkaan pelitapahtumia.

Al-Musawi: ”Selkeätä pelillistä kehittymistä on tapahtunut”

Toinen puoliaika jatkui tasaväkisissä merkeissä. Molemmat joukkueet paransivat omaa pelaamistaan ja NJS tuli tasoihin. KuPS iski lopussa uudestaan hienon hyökkäysyhdistelmän tuloksena. ”Saimme oikeassa laidassa palloriiston, josta pallo pelattiin laidan kautta keskelle. Maali oli tosi hieno yksilösuoritus. Joukkue teki tässä ottelussa paljon hommia ja toteutti taktiikkaa hienosti. Iso hatunnosto pelaajille”, Al-Musawi kiitteli hienosti taistelleita pelaajiaan.

KuPS Akatemia esiintyi nousujohteisesti kaikissa kolmessa cupin alkulohkopelissään. ”Ehdottomasti näin. PKKU-ottelu oli meiltä hyvä peli ja tänään me olimme niskan päällä. Selkeätä pelillistä kehittymistä on tapahtunut. Petrattavaa on vielä syöttötyöskentelyssä, helppoja harhasyöttöjä tahtoo tulla edelleen liikaa. Se on meillä seuraava pelin kehityskohde”, valmentaja totesi.

Maalit:
45+1 min Anniina Tuononen 0-1
54 min Anniina Jurvanen 1-1
89 min Sini Riekkinen 1-2

KuPS Akatemia: Elsa Sulku, Eeva Kettunen (36 min Annika Pasi), Janni Mönkkönen, Maarit Toppinen, Jannica Lintunen (80 min Viviana Onttonen), Sini Riekkinen, Katariina Niskanen, Emma Huupponen, Emma Suominen (64 min Alli Kokko), Aada Lesch, Anniina Tuononen