Suomen Cup: KuPS – KuPS Akatemia 2-0 (2-0)

Lavdije Begolli ja Oona Siren maalinteossa kevään cup-avauksessa

Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura aloitti tämän kevään Suomen cupin ottelut voitokkaasti. Ensimmäiseksi cup-vastustajaksi asettunut KuPS Akatemia kukistui Lippumäessä pelatussa B-lohkon avausottelussa maalein 2-0. Hyökkääjä Lavdije Begolli viimeisteli keltapaitojen 1-0-osuman kymmenen peliminuutin kohdalla ja laitapelaaja Oona Siren laukoi 2-0 ensimmäisen puoliajan loppupuolella (37 min). Toisella puoliajalla ei lisämaaleja enää nähty ja 2-0 jäi siten lauantaisen pelin lopputulokseksi.

Kotijoukkue KuPS oli ottelussa odotetun vahva halliten pelitapahtumia alusta loppuun saakka. Uusi maalivahti Fanny Söderström sai pelata helpon nollapelin keltamustan tolppien välissä. Tiukasti taistellut KuPS Akatemia tarjosi mestarijoukkueelle hyvän vastuksen ja puolusti hyvin pitäen maalinumerot pieninä mainiosti torjuneen maalivahtinsa Kiia Tefken johdolla. Keltamustan päävalmentaja Ollipekka Ojala oli tyytyväinen cup-ottelun lopputulokseen.

”Pääasia cupissa on voittaa näitä pelejä. Pelin rakenteessa on paljon niitä asioita mitä me olemme harjoitelleet ja ne myös näkyivät pelissä. Me puolustimme hyvin, eikä vastustaja päässyt tulemaan puolikentän yli. Hyökkäyspelaamisessa meillä on sen sijaan parannettavaa. Vastustaja puolusti alhaalta ja noin matalaa puolustusta vastaan pelatessa käy helposti niin, että tempo häviää. Pallotempoa meidän pitää saada paremmaksi. Vähemmän pallokosketuksia ja enemmän tempoa palloon”, Ojala korosti.

”Vastustaja puolusti syvältä hyvin omaa boksiaan. Sarjassa tulee usein eteen otteluita, joissa vastustaja puolustaa hyvin alhaalta. Sellaista vastaan pelaamista pitää harjoitella. Meiltä kohtuullinen suoritus ja hyvä aloitus cupille. Tärkeätä on tietenkin voittaa ja tehdä kentällä harjoiteltuja asioita”, Ojala muistuttaa.

KuPS Akatemian pelisuunnitelma meni täysin uusiksi

KuPS Akatemia lähti päivän otteluun hankalasta asetelmasta, sillä peräti viisi avainpelaajaa tipahti aamun aikana pois kokoonpanosta harmillisten viime hetken sairastumisten johdosta. ”Kokonaisuutena hyvä peli meiltä siihen nähden, että meidän koko pelisuunnitelmamme muuttui kokonaan siinä aamupäivän tuntien aikana. Se vaikutti paljon, siihen nähden todella hyvä esitys meiltä. Joukkueesta on syytä olla ylpeä. Sisuuntuneet pelaajat paiskivat hyvin hommia ja puolustivat uhrautuvaisesti boksia”, valmentaja Ali Al-Musawi totesi.

”Ensimmäisellä puoliajalla me emme saaneet omaa pallollista peliämme toimimaan. Toisella puoliajalla se parani, me petrasimme pallollista pelaamistamme ja pääsimme hyökkäämäänkin. Puolustuspeli oli hyvää ja meidän maalivahtimme otti muutaman tärkeän pelastuksen. Sen huomasi, että jos alakerrassa tekee virheitä, niistä rokotetaan tällä tasolla heti. Positiivisella ilmeellä me taistelimme ja parempaa on tulossa, kunhan kaikki pelaajat ovat jälleen mukana”, Al-Musawi muistutti.

KuPS: Fanny Söderström, Anni Hartikainen, Gabriella Cuevas, Liina Nora (83 min Gentjana Rochi), Emmi Siren, Oona Siren, Emma Peuhkurinen, Anna-Stina Simonen (59 min Nanne Ruuskanen), Lavdije Begolli, Heidi Leppämäki (59 min Saga Kaikkonen), Anni-Maija Kauppila

KuPS Akatemia: Kiia Tefke, Annika Pasi, Inka Eveliina Kainulainen, Katariina Niskanen, Amrita Singh, Sini Riekkinen, Jannica Lintunen, Viviana Onttonen (36 min Emma Suominen), Maarit Toppinen, Aada Lesch, Anniina Tuononen