Suomen Cup: KuPS – Åland United 2-1 (1-0)

Kuopion Palloseura eteni ansaitusti Suomen Cupin puolivälieriin

Hallitsevan Suomen Cup-mestarin Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. Vahvasti pelaava KuPS-joukkue eteni tiistai-iltana cupissa kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon kukistettuaan kovan kilpakumppaninsa Åland Unitedin maalein 2-1. Väre Areenalla pelattu neljännesvälieräottelu eteni kotijoukkueen väkevässä hallinnassa alusta alkaen ja tähtipelaajien Ana Paula Silva Santosin sekä Lavdije Begollin osumat veivät keltamustan jatkoon ansaitulla tavalla.

KuPS tulee kohtaamaan puolivälierässä joko Rovaniemen Palloseuran tai Tampereen Ilveksen. Puolivälieräpeli tullaan pelaamaan Kuopiossa Väre Areenalla ja ottelun pelipäivä sekä alkamisaika varmistuvat lähipäivien aikana.

Vahva KuPS jyräsi vastustajansa altavastaajan vaikeaan asemaan

KuPS otti pelinhallinnan itselleen heti alkuvihellyksestä alkaen. Ensimmäisellä puoliajalla pelattiin hyvää taistelufutista Ålandin joutuessa vähitellen altavastaajan epäkiitolliseen ja vaikeaan asemaan. Hyökkääjät Tuuli Viinikka ja Lavdije Begolli paukauttivat kovat kanuunavetonsa Unitedin maalitolppaan, kunnes Silva Santosin kaukolaukaus muutti suuntaa Ålandin pelaajasta upoten sisään alanurkasta hienoisen onnen avustuksella: 1-0 (33 min).

Åland ei saanut ensimmäisellä puoliajalla aikaiseksi mitään vaarallista. KuPS-hyökkääjä Saga Kaikkosella oli sen sijaan loistopaikka tehdä 2-0, United-vahti Lilja Niiranen onnistui kuitenkin torjumaan tiukan tilanteen ja tauolle mentiin 1-0-lukemissa.

KuPS otti tauon jälkeen lisää hyökkäysvoimaa peliin vaihtamalla Aino Krögerin ja Gentjana Rochin kentälle. Begolli puski onnistuneesta kulmapotkutilanteesta 2-0 (52 min) ja peli vaikutti jo ratkenneen. Unitedin toiveet kuitenkin heräsivät 71 peliminuutilla, jolloin vierasjoukkueelle vihellettiin kulmapotkutilanteessa rankkari josta Tilda Råtts viimeisteli hallitusti 2-1. United haki vimmatusti tasoitusta loppuun saakka, vahva KuPS-puolustus selvitti kaikki kiperätkin tilanteet ja keltamusta pääsi juhlimaan himoitsemaansa jatkopaikkaa kiihkeiden lisäaikaminuuttien loputtua.

”Me olimme nyt ensimmäisellä puoliajalla täysin suvereeneja”

KuPS sai tähän otteluun nyt paremman lähdön kuin lauantaisessa liigapelissä. ”Suurimmilta osin olen tyytyväinen tämän päivän peliin. Tärkeä ja ansaittu jatkopaikka saavutettiin. Meillä oli paljon maalipaikkoja ja meidän olisikin pitänyt pystyä tappamaan tämä peli jo ensimmäisellä puoliajalla. 2-0-maalin jälkeen pelin tempo ehkä vähän putosi, eikä tempo pysynyt enää riittävän ylhäällä. Pelilliset ratkaisut alkoivat mennä siinä vaiheessa vähän hitaiksi ja silloin me olimme pienissä ongelmissa”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi kuvaili cup-ottelun käännekohtia.

”Tämä ei kuitenkaan ollut yhtä tasainen ottelu kuin lauantainen liigapeli oli, sillä me olimme nyt ensimmäisellä puoliajalla täysin suvereeneja. Koko 90 peliminuuttia olisi vaan pitänyt pystyä jatkamaan sitä. Meillä oli tässä ottelussa peräti kolme tolppaosumaa. Lopussa tuli rankkarista kavennus 2-1 ja sen jälkeinen ottelun loppukin osattiin hoitaa kuten pitikin”, päävalmentaja kiitteli.

”Me muutimme tänään hieman omaa avausryhmitystämme lauantaihin nähden ja onnistuimmekin sen ansiosta paremmin puolustamaan pois Ålandin terävät pystypallot joista tekivät lauantaina ensimmäisen maalinsa. Emma Santamäki ja Kaela Hansen muodostivat hyvän toppariparin ja he myös avasivat peliä hyvin. Viimeinen linjamme onnistui hyvin ja puolustuspeli toimi vakuuttavasti. Ålandilla ei ollut tässä ottelussa oikeastaan yhtään vaarallista tilannetta. Tämä oli meiltä hyvää jatkoa lauantain liigapelille, nyt me olimme paremmin hereillä heti alusta asti ja saavutimme hienon voiton”, päävalmentaja kiitteli oman joukkueensa taistelutahtoista peliasennetta.

KuPS-kokoonpano: Meri Hämäläinen, Sanni Kouva, Emma Santamäki, Kaela Hansen, Eerika Appelqvist, Aada Nurmi, Tao Stark, Ana Paula Silva Santos, Saga Kaikkonen (46 min Gentjana Rochi), Lavdije Begolli (69 min Anni-Maija Kauppila), Tuuli Viinikka (46 min Aino Kröger)