Suomen Cup: KuPS Akatemia – PKKU 1-1 (0-1)

Jannica Lintunen viimeisteli lopussa Akatemian tasoitusmaalin

Uusi kuopiolaisjoukkue KuPS Akatemia jatkoi tämän talven Suomen Cupin otteluitaan lauantaina Lippumäen jalkapallohallissa. PK Keski-Uusimaa saapui vastustajaksi B-lohkon toisen sarjakierroksen kotiotteluun, joka päättyi 1-1-lopputulokseen. Vierasjoukkue siirtyi ensimmäisellä puoliajalla 0-1-johtoasemaan Tessa Rinkisen osumalla. Kotijoukkue taisteli sinnikkäästi loppuun saakka saaden lopussa ansaitun palkintonsa, kun Jannica Lintunen pääsi viimeistelemään 1-1-tasoitusmaalin (89 min). KuPS Akatemia avasi näin oman maali- ja pistetilinsä cupin B-lohkossa. Joukkue pelaa seuraavan cup-ottelunsa vieraskentällä kohdaten uuden liiganousijan Nurmijärven Palloseuran.

Akatemian valmennusjohto oli kohtuullisen tyytyväinen lauantaiseen kokonaisuuteen. Peliotteet paranivat ottelun edetessä ja joukkue pystyi nostamaan omaa tasoaan edellisestä ottelusta. ”Pelin alku oli meiltä aika heikkoa. Helppoja virheitä tuli liikaa ja vastustaja pääsi tekemään 0-1. Se maali herätti meidät ja sen jälkeen rupesi tapahtumaan. Pelissä ruvettiin toteuttamaan sovittuja asioita, syötöt alkoivat napsua kohdilleen ja hyvää pallonhallintaa alkoi löytyä. Meillä oli muutamia hyviä maalipaikkoja, mm tolppa ja ylärimaosuma. Vastusajalla oli myös yksi ylärimaosuma. Meidän maalivahtimme Kiia Tefke pelasi jälleen hyvän pelin, hän teki tärkeitä torjuntoja ja vastaantuloja”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi kuvaili ensimmäisen puoliajan pelitapahtumia.

”Toinen puoliaika jatkui oikeastaan siitä, mihin ensimmäinen jäi. Taukovaihto piristi peliämme, me saimme pirteitä jalkoja ylös ja meidän prässipelimme alkoi toimia sen ansiosta paremmin. Tämän jälkeen peli alkoi kääntyä enemmän meille ja lopussa me saimme tasoituksen. Toinen puolikas oli aika tasainen jakso ja 1-1 on kyllä oikeutettu lopputulos. Ainahan sitä haluaa tietenkin voittaa joten siihen nähden tasapeli vähän harmittaa, toisaalta meillä oli nyt vastassa laadukas ja hyvä ykkösen porukka. Meillä oli nyt enemmän pelaajia käytettävissä kuin viime ottelussa ja kohtuu tyytyväinen voi siten kokonaisuuteen olla. Tämä ottelu oli meille samalla myös hyvä mittari Ykkösen sarjakauteen. Tämä ottelu antoi meille paljon hyvää uskoa siihen, että omalla hyvällä pelaamisella me pärjäämme ensi kesänä varmasti”, Al-Musawi muistutti.

Maalit:
13 min: Tessa Rinkinen 0-1
89 min Jannica Lintunen 1-1

KuPS Akatemia: Kiia Tefle, Annika Pasi (46 min Jannica Lintunen), Amrita Singh, Janni Mönkkönen, Katariina Niskanen, Alli Kokko (80 min Maarit Toppinen), Emilia Huupponen, Emma Suominen, Eeva Kettunen (65 min Iida Laakkonen), Anniina Tuononen, Aada Lesch