Suomen Cup: Ilves – KuPS 1-6 (1-3)

Voitokas Kuopion Palloseura eteni ensimmäistä kertaa Suomen Cupin loppuotteluun

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkaa tuplamestaruuden tavoittelemista. KuPS eteni torstai-iltana Suomen Cupin loppuotteluun kukistettuaan Tampereen Ilveksen maalein 1-6. Välieräottelu oli KuPS-joukkueen komeaa ilotulitusta, jossa hyökkääjä Anni Hartikainen oli isossa roolissa. Hartikainen teki itse kaksi maalia, syötti yhden ja lisäksi Hartikaisen syöttämä pallo kimposi Ilves-puolustajan kautta omaan maaliin. Emmi Siren ja Gentjana Rochi onnistuivat kumpikin maalinteossa kertaalleen ja voitokas KuPS-joukkue marssi vakuuttavalla tyylillä lokakuiseen loppuotteluun.

Hartikainen viimeisteli 15 peliminuutin kohdalla illan ensimmäisen osumansa: hyökkääjä Aino Kröger syötti pallon tekopaikkaan ja Annin taidokas maalilaukaus upposi tolppaa hipoen maaliverkkoon saakka: 0-1. Jatkoa seurasi viiden minuutin kuluttua, jolloin Hartikainen syötti palloa Ilves-maalin edustalle ja pallo muutti suuntaa Ilves-puolustajasta vierien Ilveksen omaan maaliin: 0-2. Seuraava osuma tuli hienon syöttelyketjun kautta, kun maalivahti Fanny Söderström, puolustaja Liina Nora ja keskikenttäpelaaja Yuuka Kurosaki pelasivat pallon mainiosti Krögerille joka sijoitti maalin edustalta 0-3 (22 min). Ilves-hyökkääjä Patricia Bohui kavensi taukonumeroiksi 1-3 (44 min).

Kuopiolaisten hienot maalijuhlat jatkuivat toisella puoliajalla. Hartikainen tykitti toisen puolikkaan alussa komeasti 1-4 Emmi Sirenin erinomaisesta poikittaissyötöstä (50 min), Siren tykitti itse 1-5 Hartikaisen loistosyötöstä (55 min) ja Rochi pääsi puskemaan Krögerin keskityksestä 1-6 (58 min). Vakuuttavasti esiintynyt KuPS-joukkue eteni näin ensimmäistä kertaa cupin loppuotteluun, jonka pelipäivä on sunnuntai 1. lokakuuta.