Suomen Cup: HJK – KuPS 3-0 (2-0)

Cup-mestari Kuopion Palloseura ei onnistunut nujertamaan vahvaa HJK:ta cupin välierässä

Hallitsevan Suomen Cupin mestarijoukkueen Kuopion Palloseuran tämän kesän cup-ottelut päättyivät tiistai-iltana Bolt Areenalla. Kovassa vedossa oleva Helsingin Jalkapalloklubi jatkoi vankkoja esityksiään myös tämän illan Suomen Cupin välieräottelussa, joka päättyi kotijoukkueen voittoon maalein 3-0. HJK eteni näin sunnuntaina 22. syyskuuta pelattavaan loppuotteluun, joka taistellaan Tampereella Tammelan upouudella jalkapallostadionilla.

Viimevuotista cup-mestaruuttaan puolustanut KuPS ei pystynyt tällä kertaa horjuttamaan vahvasti pelannutta Klubia. Tehokkaammin hyökännyt Klubi otti finaalipaikan maalinteossa onnistuneiden Sara Sievistön, Jenna Topran sekä Elli-Noora Kainulaisen ratkaisuosumilla saavuttaen himoitsemansa revanssin viimevuotiselle finaalitappiolleen.

Sievistö ja Topra onnistuivat maalinteossa yhden tehominuutin aikana

Kotijoukkue aloitti välieräottelun terävämmin edeten nopeasti kahden maalin suuruiseen johtoasemaan. Hyökkääjä Sara Sievistö viimeisteli lähietäisyydeltä hieman onnekkaastikin 1-0, kun kymmenen minuuttia oli pelattu. Vauhdikkaita laitanousuja tehnyt Jenna Topra laukoi heti seuraavalla peliminuutilla jo 2-0, kun Topran näyttävä vasuriveto upposi kuopiolaismaalin takaylänurkkaan maalivahdin ulottumattomiin.

HJK sai näin toivomansa unelma-alun tärkeään kotiotteluunsa. KuPS teki ensimmäisen pelaajavaihtonsa jo 25 peliminuutin kohdalla, jolloin kokenut tehohyökkääjä Lavdije Begolli otettiin kentälle. Kuopiolaisten hyökkäyspelaaminen parani vaihdon jälkeen selvästi ensimmäisen puoliajan aikana ja kaivattuja hyökkäysreittejä eteenpäin alkoi vähitellen löytyä. Joukkue pääsi kehittämään hyviä pallonhallintahetkiä, joista Gentjana Rochi haki aktiivisesti laukaisupaikkoja päästen muutaman kerran vetämään ja kärkipari Roosa Ariyo eteni pari kertaa maukkaaseen vaaratilanteeseen, mutta viimeiset loppuratkaisut jäivät nyt tehottomiksi ja tauolle mentiin 2-0-lukemissa.

Elli-Noora Kainulainen laukoi viimeisen niitin Klubin finaalipaikalle

Toinen puoliaika eteni tasaisen taistelun merkeissä 63:nnen peliminuutin kohdalle saakka, jolloin HJK-hyökkääjä Elli-Noora Kainulainen onnistui laukomaan pallon kolmannen kerran kuopiolaismaaliin ja loppunumeroiksi 3-0. KuPS teki kymmenisen minuuttia myöhemmin pelaajavaihdon, jossa Rochi ja Ariyo vaihdettiin pois kentältä ja hyökkääjät Saga Kaikkonen ja Tuuli Viinikka pääsivät pelaamaan ottelun loppuajaksi. Sitkeä yrittäminen ei tuonut KuPS-joukkueelle enää kavennusosumia ja toiveikas tiistai-ilta päättyi siten isoon pettymykseen.

”Me emme olleet tänään parhaimmillamme ja Klubi ansaitsi tämän voittonsa. Pelit jatkuvat nopeaan tahtiin jo tämän viikon lauantaina ja katseet kääntyvät heti sinne. Meillä on vielä paljon pelattavana tällä kaudella ja työnteko jatkuu”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi totesi. Kuopiolaisten runkosarjakausi jatkuu lauantaina Väre Areenalla Jyväskylän Pallokerhoa vastaan ja kesän viimeinen runkosarjapeli pelataan Hyrylässä Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan.