Suomen Cup: FC Honka – KuPS 1-2 (0-0)

Kuopion Palloseura eteni välieriin Emmaliina Tulkin ja Gentjana Rochin osumilla

Vahvasti pelaava Kuopion Palloseura eteni sunnuntaina Suomen Cupin välieriin. KuPS hankki arvokkaan välieräpaikkansa tänään Espoosta, jossa kukistui kova kotijoukkue FC Honka maalein 1-2. Tiukka puolivälieräottelu eteni tasaisissa merkeissä aina viimeisille peliminuuteille saakka, kunnes kuopiolaisten ykköstykki Gentjana Rochi pääsi viimeistelemään voittomaalin ja KuPS-joukkue pääsi juhlimaan upeaa vierasvoittoaan kovatasoisesta kotijoukkueesta. KuPS eteni cupissa neljän parhaan joukkueen joukkoon ja seuraava cup-vastustaja tulee olemaan Åland United. Välieräottelu pelataan Maarianhaminassa ja runkopelipäivä on lauantai 3.4.

Esport Areenassa pelattu puolivälieräottelu pysyi maalittomana toiselle puoliajalle saakka. FC Hongan Wilma Spets onnistui ensimmäisenä maalinteossa 52 peliminuutin kohdalla: 1-0. KuPS tuli tasoihin 65 peliminuutin kohdalla Emmaliina Tulkin onnistuttua viimeistelyssä: 1-1. Taistelu jatkui tiukkana loppuun saakka ja Rochi onnistui iskemään ratkaisuosuman kotijoukkueen pömpeliin (86 min). Honka ei pystynyt enää nousemaan tasoihin ja värikäs cup-taisto päättyi kuopiolaisten riemukkaisiin voitonjuhliin. Luvassa on huippujännittävä cupin välieräottelu, sillä Åland United ja KuPS olivat vastakkain myös viimevuotisessa välieräpelissä, joka ratkesi silloin vasta dramaattisen rangaistuspotkukisan kautta. Uusintanäytös on luvassa parin viikon kuluttua.

”Me lähdemme välieräpeliin täynnä itseluottamusta. Vastassa on viime kauden tuplamestari ja kova peli tulee. Tuntuu että nyt on tie auki kun Honka kaatui, helppoa peliä ei tule mutta me olemme kuitenkin päässeet käyttämään Unitedia vastaan paremmin meidän omia pelillisiä vahvuuksiamme kuin kovaa Honkaa vastaan”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala totesi voittopelin jälkeen.

Rochi: ”Me teimme tänään erittäin hyvän työn”

Maalintekijä Rochi on ratkaissut osumillaan lukuisia liigapelejä ja nyt hän pääsi iskemään cupin pelissä todella otolliseen aikaan. ”Ottelu oli kova. Molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa maalintekoon. Toisen puoliajan alussa 10-15 minuutiksi me menetimme hieman pelin kontrollia, mutta sen jälkeen me pääsimme jälleen hallitsemaan peliä. Me teimme 1-1-maalin ja saimme siitä lisää itseluottamusta toiseen maaliin. Olen onnellinen maalini johdosta, sillä me pääsemme välierään. Me teimme tänään erittäin hyvän työn”, Rochi iloitsi.

Sunnuntainen cup-voitto on historiallinen: naisten liigaan noussut KuPS onnistui nyt ensimmäisen kerran kukistamaan espoolaisjoukkueen. Voittoon vaadittiin erittäin hyvä joukkuesuoritus, kuten etukäteen tiedossa olikin. ”Ensimmäinen puoliaika oli ehkä meidän. Meillä oli muutama hyvä paikka, yleiskuvaltaan puoliaika oli aika tasainen. Molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti ja sai siten pelilliset vahvuudet toiselta pois”, Ojala kuvaili ensimmäistä 45-minuuttista.

Ojala: ”Tämän kauden kovin peli ja mahtavin voitto”

”Toisen puoliajan alussa tuli maali, jonka jälkeen me teimme pelaajavaihtoja ja muutoksia peliin. Sen ansiosta me pääsimme etenemään paremmin vasemman laidan kautta ja hyökkäämään sieltä. Pelaajavaihdot onnistuivat toivotusti ja molemmat maalimme tulivat myös vasemman laidan kautta. Toisella puoliajalla me olimme parempia alun 10-15 peliminuuttia lukuunottamatta ja voitto on ansaittu. Tämä oli tosi tasainen ottelu, jossa oli paljon kaksinkamppailuja ja nopeaa eteenpäinmenemistä riistojen jälkeen. Vauhdikas ottelu ja lopputulos merkitsee meille paljon, yleensä nämä ottelut ovat kääntyneet Hongan eduksi”, Ojala totesi.

KuPS esitti vahvoja otteita jo harjoitusottelussaan HJK:ta vastaan ja pystyi nyt pistämään pykälän verran paremmaksi. ”Tämä oli selkeästi tämän kauden kovin pelimme ja mahtavin voitto. Vastakkain oli kaksi laatujoukkuetta, jotka selkeästi tiesivät mitä toinen tekee. Nyt oli laadukkaampi peli, kovempi vastus ja pelissä iso panos ja me käänsimme tämän voitoksi”, päävalmentaja iloitsi hienon lopputuloksen johdosta.

KuPS: Emma Immonen, Taryn Jakubowski, Gabriella Cuevas, Nanne Ruuskanen, Maja Göthberg (59 min Ella Vanhanen), Anni Hartikainen (59 min Heidi Leppämäki), Emma Peuhkurinen (90+2 min Neea Berg), Emmaliina Tulkki, Anni-Maija Kauppila (46 min Gentjana Rochi), Aino Kröger, Lavdije Begolli