Subway Kansallinen Liiga: PK-35 Vantaa – KuPS 2-2 (2-1)

Yuuka Kurosaki ja Gentjana Rochi maalinteossa runkosarjan päätösottelussa Vantaalla

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura päätti oman runkosarjakautensa lauantaina Vantaalla. Myyrmäen jalkapallostadionilla pelattu 18:nnen sarjakierroksen vierasottelu päättyi tasapeliin 2-2 tiukan lopputaistelun jälkeen. Japanilainen keskikenttäpelaaja Yuuka Kurosaki ja Pohjois-Makedonian A-maajoukkuehyökkääjä Gentjana Rochi onnistuivat maalinteossa tiiviisti puolustanutta kotijoukkuetta vastaan ja KuPS pelasi näin ensimmäisen tasapelinsä tämän kauden liigassa voittaen runkosarjan seitsemän pisteen erolla sarjakakkoseen Åland Unitediin nähden.

Kurosaki pääsi viimeistelemään ottelun alkuminuuteilla kuopiolaisten johto-osuman hienon syöttelykuvion päätteeksi. Aino Krögerin, Rochin ja Lavdije Begollin mainio syöttöketju avasi tekopaikan Kurosakille, joka veti pallon takanurkkaan: 0-1 (9 min). Yuuka teki näin toisen liigamaalinsa KuPS-asussa. PK iski pian takaisin, kun Karoliina Autio pääsi tasoittamaan komealla maalilaukauksellaan 1-1 (12 min). PK:n Netta Koso onnistui viimeistelemään puolen tunnin kohdalla 2-1 taitavalla laukauksellaan ja näissä numeroissa mentiin ottelun tauolle.

KuPS tuli entistäkin päättäväisemmällä mielellä toiselle puoliajalle ja tuli tasoihin tunnin kohdalla, jolloin Rochi pääsi laukomaan Begollin hienosta syötöstä 2-2 (59 min). Rochi viimeisteli Vantaalla tämän liigakauden 11:nnen maalinsa. KuPS hyökkäsi kovalla voimalla koko toisen puoliajan, mutta PK:n puolustuslinjat kestivät viimeisenkin lisäaikaminuutin loppuun saakka ja kuopiolaisten voitokas runkosarjakausi päättyi siten yhden pisteen arvoisesti.

Uusi päävalmentaja Pauliina Miettinen otti joukkueen komentoonsa toukokuun lopussa ja KuPS-joukkue on pelannut Miettisen johdolla vahvasti kolme kuukautta häviämättä kertaakaan. Voittoa haettiin nyt Vantaaltakin, mutta sitkeästi taistellut PK pisti hyvin vastaan nipistäen itselleen yhden arvokkaan sarjapisteen. ”Oli vaikea peli. Emme päässeet tänään ihan omalle parhaalle tasollemme ja pari pientä puolustusvirhettä kostautui. PK on aktiivinen hyvä jengi, hyviä paikkoja me luotiin kyllä. Pieni pettymys on nyt kuitenkin päällä, sillä parempaan meidän pitää pystyä”, päävalmentaja arvioi lauantain vierasottelua.

”PK:lla on hyvä organisoitu puolustus, jota on vaikea rikkoa. Jos riittävä kärsivällisyys häviää, se ei onnistu. Hienot maalit tehtiin ja hienoja murtautumisia oli useita ja pienestä se oli monta kertaa kiinni. Joukkue ansaitsee runkosarjasta arvosanakseen 9+, meidän pitää analysoida tämä peli tarkasti, oppia pitää ottaa ja eteenpäin pitää mennä”, päävalmentaja totesi.

Kuuden parhaimman joukkueen voimin pelattava ylempi loppusarja alkaa syyskuun puolivälissä. KuPS pelaa seuraavan kilpailullisen ottelunsa ensi viikon torstaina, jolloin ohjelmassa on Suomen Cupin välieräottelu Ilves – KuPS. Ottelu pelataan Tampereella ja voittaja etenee cupin finaaliin.