SUBWAY Kansallinen Liiga: PK-35 Vantaa – KuPS 0-3 (0-1)

Kuopion Palloseura jatkaa vahvaa voittokulkuaan puhtaalla pelillä

Kuopion Palloseura jatkoi voitokasta menoaan lauantaina Myyrmäen jalkapallostadionilla. PK-35 Vantaa kukistui Subway Kansallisen Liigan toisen sarjakierroksen vierasottelussa maalein 0-3. Vahvasti pelaava KuPS-joukkue jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä maalierolla 7-0. Tiukasti taistellut kotijoukkue kukistui kuopiolaisten tehopelaajien Gentjana Rochin ja Aino Krögerin johdolla.

Rochi vei kuopiolaiset ensimmäisellä puoliajalla 0-1-johtoasemaan tyylikkäällä puskumaalillaan, johon laitahyökkääjä Anni Hartikainen tarjosi hienon nappikeskityksen (27 min). Pohjois-Makedonian A-maajoukkuehyökkääjä viimeisteli näin tämän kauden neljännen liigamaalinsa ja näissä numeroissa mentiin myös tauolle. Kuopiolaiset pääsivät toisella puoliajalla kahden maalin johtoasemaan, kun Krögerin keskittämä kierteinen kulmapotkupallo livahti sisään etutolpan vierestä ja 0-2-maali merkittiin tilastoihin ensin kotijoukkueen omaksi osumaksi (58 min). Maali merkittiin pelin jälkeen puolustaja Taryn Jakubowskin nimiin, joten amerikkalaispakki pääsi näin avaamaan oman maalitilinsä tämän kauden Subway Kansallisessa Liigassa.

Rochin loppuminuuttien huikea vapaapotkuosuma noin 30 metristä sinetöi kuopiolaisten hienon lauantai-illan ja kolme sarjapistettä lähti Myyrmäestä mukaan kotiintuomisiksi. Komea 0-3-osuma on Rochin tämän kauden viides liigaosuma ja maalivahti Emma Immonen on pitänyt maaliverkon puhtaana molemmissa tämän kauden liigapeleissä. Hyvän ottelun pelannut Jakubowski palkittiin kahdella Subway-tähdellä ja keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen palkittiin kuopiolaisten parhaana pelaajana kolmella Subway-tähdellä. ”Olen tyytyväinen peliin. Me pelasimme hyvin koko joukkueena, puolustimme kurinalaisesti ja kontrolloimme peliä. Tyylikäs esitys ja tämä on tärkeä voitto. Käännetään katseet kuitenkin jo ensi viikon HJK-peliin, jossa on tärkeät pinnat taas jaossa”, Peuhkurinen totesi.

KuPS-joukkue esitti Myyrmäessä hyvää ja tasapainoista pelaamista voittaen ansaitusti. ”Oli hallittu esitys molempiin suuntiin. Vastustajalla oli nyt vain yksi laukaus kohti meidän maalia, se kertoo paljon pelaamisesta. Tasapainoinen esitys”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala tiivisti hienon voittopelin tunnelmat.

”Ensimmäisellä puoliajalla me pääsimme pelaamaan rauhassa omaa pallollista peliämme. Peli oli hyvin kontrollissa, vastustaja tukki keskustan tehokkaasti joten tilanteita saatiin keskitysten kautta ja keskityksestä tuli myös ensimmäinen maali. Hyvä ote jatkui toisella puoliajalla. Oikealla tiellä me olemme ja tekeminen on tasapainoista. Nyt jatketaan ensi viikon HJK-peliä kohti, jossa kohdataan varmasti puolustuspeliin erilainen haaste. Tosi hyvällä mallilla pelaaminen kaikkiaan on”, Ojala kiittelee voittoisan joukkueen peliesitystä.

Maalit:
27 min Gentjana Rochi 0-1
58 min Taryn Jakubowski 0-2
87 min Gentjana Rochi 0-3