Subway Kansallinen Liiga: PK-35 – KuPS 1-2 (1-1)

Valokuva: Jyri Sulander / Suomen Palloliitto

Aino Kröger ja Gentjana Rochi maalinteossa perjantai-illan taistelupelissä Pihlajamäessä

Subway Kansallisessa Liigassa
pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. PK-35 ja KuPS kohtasivat perjantai-iltana kolmannen sarjakierroksen ottelussa, joka kääntyi värikkäiden vaiheiden jälkeen kuopiolaisten voitoksi maalein 1-2. KuPS-joukkueen tutut tehopelaajat Aino Kröger ja Gentjana Rochi onnistuivat viimeistelemään ratkaisevat täysosumat, joilla alivoimaisena taistellut KuPS onnistui nousemaan ensin takaa tasoihin ja sitten lopulta ohi.

Kolme liigapistettä irtosi Pihlajamäestä kovan taistelun jälkeen. KuPS aloitti pelin omalla vahvalla pallonhallinnallaan ja PK oli tiiviisti puolustuskannalla ensimmäisen puolituntisen ajan. Kotijoukkue sai illan ensimmäisen tilaisuutensa 30 peliminuutin jälkeen, jolloin Ada Lindrothin keskittämä kulmapotku upposi etunurkasta KuPS-maaliin ja PK pääsi 1-0-johtoasemaan. Punamustien riemu ei kestänyt kovin kauan, sillä pallo vihellettiin pian pilkulle ja Kröger latasi onnistuneella rangaistuspotkullaan pelin tasoihin 1-1 (34 min). ”Pieksämäen pommittaja” viimeisteli näin tämän pelikauden toisen liigaosumansa.

Illan dramaattinen käännekohta nähtiin 40. peliminuutilla, jolloin KuPS-puolustaja Liina Noralle näytettiin punaista korttia ja vierasjoukkue joutui näin vajaalle loppujen 50 peliminuutin ajaksi. PK:lla oli toisella puoliajalla useita mahdollisuuksia johtomaaliin, mutta kotijoukkue ei onnistunut hyödyntämään omia tilaisuuksiaan. KuPS iski sen sijaan takaisin viimeisen vartin alkaessa, jolloin Kröger keskitti kulmapotkun ja Rochi pääsi puskemaan takatolpalta ratkaisevan 1-2-osuman (75 min). ”Pohjois-Makedonian pommittaja” viimeisteli Pihlajamäessä tämän kauden neljännen liigamaalinsa.

Viimeinen vartti ja lisäaika olivat lujaotteista taistelufutista. PK haki kaikin voimin viime hetken tasoitusta ja sai vielä lisäajan viidennellä peliminuutilla vaarallisen hyökkäyspään vaparin, muttei onnistunut hyödyntämään viimeistäkään mahdollisuuttaan ja värikäs kamppailupeli päättyi näin kuopiolaisten makeaan voittoon.

Maalivahti Ellan Arpiainen pelasi ensimmäisen liigaottelunsa Suomen kentillä

Perjantain ottelussa tapahtui kolme onnistunutta KuPS-debyyttiä. Uusi puolustajahankinta Selja Leiwo pääsi tauon jälkeen vaihtopelaajana kentälle pelaamaan toisen puoliajan ja samalla ensiminuuttinsa KuPS-asussa. Puolustaja Sanni Kouva pääsi samoin vaihdosta kentälle (82 min) pelaamaan ensiminuuttinsa KuPS-joukkueessa ja samoin teki myös aloituskokoonpanoon valittu uusi maalivahti Ellan Arpiainen, jolle PK-ottelu on oman pelaajauran ensimmäinen liigapeli Suomen kentillä.

Värikkäässä ottelussa sattui ja tapahtui kaikenlaista. ”Tyytyväinen pitää olla siihen, että meillä on kolme pistettä kasassa alivoimalla pelaten. Se on joukkueelta melkoinen tason osoitus ja myös luonteen osoitus. Oli tosi vaikea peli, jollaista me osasimme etukäteen odottaakin. Me teimme molemmat maalimme erikoistilanteista, niissä me saimme tänään hienoja onnistumisia josta kiitokset muille valmennustiimin jäsenille. Tyytyväinen pitää olla”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi totesi voittopelin jälkeen.

”Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli tosi hyvä pelikontrolli. Odotetusti me otimme pallohallinnan ja vyörytimme hyviä hyökkäyksiä. Sitten tuli pieni paine ja 1-0. Välitön kuittaus saatiin ja 1-1. Sitten tuli yksi pitkä pallo taakse selustaan ja punainen kortti. Punainen kortti muuttaa aina ottelun luonteen rajusti, me kuitenkin onnistuimme hyvin sen jälkeisissä valinnoissamme”, päävalmentaja kuvaili ensimmäisen puoliajan pelitapahtumia.

”Toisella puoliajalla alivoimalla me saatiin jopa enemmän maalipaikkoja kuin ensimmäisellä. Alivoimalla me tehtiin vähän muutoksia ryhmitykseen. Muutamia vaikeita vaiheita meillä oli mutta niistä selvittiin. PK on vaarallinen omissa erikoistilanteissaan ja se oli kyllä tiedossa. Oli vaikea peli ja vaikea vastus, helpottavat maalit ja helpottavat pisteet kuitenkin saatiin ja ansaittu lopputulos tämä kuitenkin lopulta on”, päävalmentaja korosti.

Subway-tähdet: Aino Kröger 3