SUBWAY Kansallinen Liiga: PK-35 – KuPS 1-2 (0-1)

Maalitykki Gentjana Rochi laukoi keltamustan seitsemänteen peräkkäiseen voittoon

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkoi voitokasta menoaan lauantain sarjakierroksella. Kotijoukkue PK-35 kukistui Puistolan nurmikentällä pelatussa seitsemännen sarjakierroksen liigaottelussa maalein 1-2. Kuopiolaisten ykköstykki Gentjana Rochi viimeisteli ottelussa kaksi osumaa johdattaen KuPS-joukkueen jo seitsemänteen peräkkäiseen voittoon. Pohjois-Makedonian A-maajoukkuehyökkääjä teki Puistolassa tämän kauden 11:nnen ja 12:nnen liigamaalinsa ja KuPS jatkaa sarjakärjessä edelleen puhtaalla pelillä viiden pisteen mittaisessa sarjajohdossa sarjakakkoseen Åland Unitediin nähden.

Rochi laukoi ensimmäisen osumansa tarkalla alanurkkalaukauksellaan keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppilan syötöstä: 0-1 (11 min). Ottelu eteni vahvassa kuopiolaishallinnassa pitkälle toiselle puoliajalle saakka, kunnes PK:n Moona Talka onnistui iskemään 1-1-tasoitusosuman nopean vastaiskun päätteeksi (66 min). Ottelu näytti päätyvän vääjäämättä tasapeliin, kunnes hyökkääjä Aino Kröger onnistui hyökkäyspäässä nostamaan pallon maalin edustalle ja Rochi ohjasi pallon sisään lähietäisyydeltä: 1-2 (90 min). PK ei enää pystynyt nousemaan kuuden minuutin mittaisen lisäajan aikana ja kuopiolaisten upea voittoputki sai jälleen hienoa jatkoa.

Cuevas: ”Me taistelimme yhtenäisesti viimeiseen minuuttiin saakka”

Amerikkalaistoppari Gabriella Cuevas johti joukkueen puolustuspeliä jälleen esimerkillisin ottein. Kotijoukkue onnistui yhden kerran läpäisemään kuopiolaisten puolustuslinjan, sitkeä loppuun asti yrittäminen tuotti keltaisille lopulta hienon voiton. Cuevas kiittelee kaikkia kanssapelaajiaan erittäin hyvästä taisteluhengestä. ”Mielestäni me pelasimme tässä ottelussa hyvin aina viimeiselle 20-minuuttiselle saakka, jolloin meillä alkoi pieni paniikki. Me kuitenkin taistelimme kovaa ja pelasimme yhtenäisesti viimeiseen peliminuuttiin saakka. Tämä ottelu osoitti, että meidän pitää olla valmiita taistelemaan jokaisessa ottelussa voittaaksemme. Suorastaan rakastan sitä tapaa, jolla jokainen pelaaja tekee töitä tässä joukkueessa ja kuinka me taistelemme toistemme puolesta. Jos minä teen kentällä virheen, tiedän joukkuekavereideni paikkaavan sen ja se todella näkyi tänään”, puolustaja korostaa.

Rautio: ”Mahtava voitto ja henkinen taistelu koko joukkueelta”

Kolmen pisteen vierasvoitto tuli tällä kertaa odotettua kovemman työmäärän kautta maistuen sitten sitäkin paremmalta. ”Peli oli ensimmäisellä puoliajalla ihan hyvässä kontrollissa. Kenttä vaikutti siihen, että pelistä tuli enemmän taistelupeliä irtopalloista, eikä pelaaminen ollut kovin laadukasta. Toisen puoliajan alkuun meille tuli pieni vaikeampi jakso, me kuitenkin pääsimme tilanteisiin riittävästi ja meidän olisi pitänyt ratkaista peli jo aikaisemmin. Me menetimme keskialueella liikaa 1v1-tilanteita. Tämä on mahtava voitto ja henkinen taistelu koko joukkueelta”, peliä johtanut valmentaja Liisa-Maija Rautio kuvaili ottelun pelitapahtumia. Päävalmentaja Ollipekka Ojala joutui olemaan sivussa lauantain pelistä henkilökohtaisten syiden johdosta.

KuPS-joukkue näytti jälleen lopussa voimansa nousemalla tiukassa paikassa hienoon voittoon. ”Tasoitusmaalin jälkeen peli tuntui menevän vaikeaksi. Tilanne oli meille kokonaan uusi tähän mennessä. PK ei päässyt kovin usein paikoille ja tekivät maalin omastaan. Peliaikaa oli paljon jäljellä ja me nousimme lopussa. Me halusimme tehdä sen maalin ja oli hyvä että me sen saimme. Oli ensimmäinen hankala peli ja tämä on siksi arvokas voitto. Pitää muistaa, ettei tässä sarjassa ole helppoja pelejä”, Rautio muistuttaa.

KuPS: Emma Immonen, Taryn Jakubowski, Gabriella Cuevas, Nanne Ruuskanen, Maja Göthberg, Anni-Maija Kauppila, Emma Peuhkurinen, Lavdije Begolli (76 min Aada Törrönen, 90+3 min Roosa Ärväs)), Anni Hartikainen (61 min Neea Berg), Gentjana Rochi, Aino Kröger